23948sdkhjf

Braathen Landskapsentreprenør har allerede 2022-budsjettet "inne"

Landskapsentreprenøren kan vise til et solid 2021-resultat og rekordhøy ordrereserve for 2022.

- Tross beskjeden ordreinngang og et unormalt stille marked første halvdel av fjoråret leverer våre ansatte solide resultater fra prosjekt og vi kommer til å ende på litt over 5% driftsmargin og omsette for cirka 270 millioner kroner i 2021.

Det forteller avtroppende adm. direktør, Tom Borthen i en pressemelding.

- Innsatsen fra våre kalkulatører og avdelingsledere har gjort at vi gjennom 2021 har bygd oss opp en rekordhøy ordrereserve på nærmere 400 millioner kroner, noe som gjør at vi allerede har tilnærmet hele vårt budsjett for 2022 inne.

Får ny leder

Tom Borthen som har vært styreleder de siste 10 årene, og adm. direktør de siste seks år, skal ta fatt på andre og nye utfordringer, men vil fortsette i sin rolle som styreleder og som en av tre eiere. Ny leder av selskapet fra august er Bjørn-Arild Dahl, nåværende økonomisjef i Braathen Landskapsentreprenør.

Fortsetter med nullutslipp

Entreprenøren har i 2021 fortsatt deres store satsning på og investering i nullutslippsmaskiner og kjøretøy. Den bevisste strategien er ikke tilfeldig valgt når man driver i og rundt Oslo.

Vi eier maskiner, kjøretøy og utstyr for å kunne tilby og drifte helt utslippsfrie prosjekt. Både større og mindre gravemaskiner som er 100% batterielektriske, flere av våre lastebiler ble i fjor skiftet ut med EL-lastebiler og i første del av 2022 leveres også to av verdens første helelektriske hjulgravere fra Doosan til våre byggeplasser. Vi er i tillegg godt over halvveis med å gjøre vår bilpark helelektrisk, forteller han.

Eksempelet Klosterenga

Et eksempel på hva som er mulig å få til med en slik maskin- og utstyrspark ser man på prosjektet Klosterenga for Oslo kommune.

- Dette er et av våre største pågående prosjekt som vi tilbød kommunen å gjøre 100 prosent elektrisk innenfor anleggsgjerdet. 

Massetransport til og fra anlegget gjøres helelektrisk, forteller Borthen videre.

- Ikke bare er det utslippsfritt og energisparende, men det har også flere andre meget positive effekter, som for eksempel HMS med redusert støy for både våre egne ansatte og omgivelsene.

Byggherre har blant annet sagt at man hører barna fra de to nærliggende barnehagene bedre enn gravemaskinen. Prosjektet har også vakt oppsikt internasjonalt, og det har kommet parlamentsmedlemmer fra Storbritannia, delegasjoner fra Portugal og besøk fra Japan for å skrive om prosjektet.

Kilde: Pressemelding fra Braathen Landskapsentreprenør

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093