23948sdkhjf

Nydelig tungbil: Dekorert med countryartister fra spillelisten

Den vekker oppsikt, nybilen til Rune Greibesland Transport og Anlegg.

NYBIL: Familiebedriften på sørlandet er kjent for fargen på lastebilene sine. I tillegg gjør de noe helt ekstra ut av dekoren.

Den tydelige oransje fargen har fulgt bedriften i tre generasjoner.

- Fargen på lastebilene er spesiell. Vi synes den er fengende og kraftig, og her kan vi skille oss litt ut og ha vår egen "greie", sier Rune Greibesland. Han er tredje generasjon i bedriften.

Det var bestefaren til Rune som først hadde bilen i denne fargen, og det er en helt spesiell grunn til at det ble slik. Men la oss først rydde opp i hvem som er hvem i familiebedriften. Vi har Rune, som er sønnen til Øystein Greibesland (daglig leder og medeier). Og vi har bestefaren til Rune, som da er faren til Øystein. Se mer fakta om bedriften lenger ned i artikkelen.

Så, tilbake til fargen på bilen. Bestefar hadde reist på ferie, og Øystein fant ut at han skulle lakkere hele lastebilen til sin far før han kom hjem fra ferie. Noe Øystein gjorde. Så etter dette har de fleste bilene i familiebedriften vært i denne fargen.

På den nye bilen, en Volvo 540 2022-modell, er det også laget et helt spesielt design med de amerikanske conutryartistene Carrie Underwood, Brad Paisley, Ronnie Dunn og Kix Brooks.

- Musikken som går igjen her på landet er jo country, og vi syntes dekor med countryartister og temaet er flott å se på. Her har vi så klart valgt ut artister som går igjen på spillelistene våre, sier Greibesland.

Han legger til at de er veldig fornøyde med Volvo, og med servicen de får hos Trucknor Kristiansand.

I dag har bedriften fem lastebiler. Tre er Volvo 540 (2022, 2019 og 2011-modeller), en Scanica 480 2006-modell og en Mercedes 580 2014-modell. I tillegg leies det inn en lastebil fast på månedsbasis. Bedriften har også en Hitachi 160 2018-modell graver.

- Planen er å bytte ut bilene når de er mellom fem og seks år. De første bilene våre var litt eldre, slik at vi kunne bygge opp driften litt før vi kjøpte nyere biler. I 2019 kjøpte vi den første nye bilen, og nylig fikk vi nybil nummer to og utpå våren kommer nybil nummer tre. Vi jobber vi oss oppover til vi har skiftet ut de eldre bilene, sier Greibesland.

Bilen som ble kjøpt i 2019 er i sammen fargen, og fikk dekor med natur og dyr. Elg på den ene siden og hjort på andre siden. Blant de ansatte i bedriften er jakt og friluftsliv en stor lidenskap.

- Bilen som kommer ut på våren skal naturligvis ha samme farge og med motiv på sidene. Vi er fortsatt i planleggingsfasen med motivet, men vi kan love at den kommer til å bli spesiell, sier Greibesland.

Fakta om bedriften

I 2015 startet Rune Greibesland et enkeltpersonsforetak med navn Rune Greibesland Transport og Anlegg. Stedet er Øvrebø på Sørlandet. Han kjøpte en Scania og den første tiden leide han seg ut til større entreprenører. I 2019 invisterte foretaket i en gravemaskin og en ny lastebil. Det ble også gjort avtale med en fast innleid sjåfør. I 2019 gikk også foretaket over til å bli et AS.

I 2021 slo Rune seg sammen med faren Øystein Greibesland, som da drev eget firma med asfaltbil. Øystein er i dag daglig leder og medeier i Rune Greibesland Transport og Anlegg.

Oppdragene er massetransport, maskinflytt og graving. Bedriften har i dag seks ansatte hvor fem av disse er sjåfører.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095