23948sdkhjf

Jan Stian Nicolaisen kjører 300 mil med nødhjelp: - Jeg var ikke i tvil!

Jan Stian Nicolaisen fra Kåsen meldte seg raskt som sjåfør, og er nå på vei fra Norge til Romania med tørrvarer og medisiner.

NØDHJELP: Drøye 50 mil inn i Romania, ved byen Siret, skal Nicolaisen losse. Byen ligger fire kilometer fra grensen til Ukraina. - Jeg føler meg trygg, sier han.

- Jeg har vokst opp i lastebil, siden min far var yrkessjåfør. Det har blitt mange turer både i Norge og nedover i Europa, sier Nicolaisen.

Han har jobbet som yrkessjåfør for SR Group i Rogaland i 11 år. Til daglig transporterer han oljeutstyr. Da Russland innvanderte Ukraina, tok det ikke lang tid før det ble lagt ut en melding i en av SR Group sine interne chatter med spørsmål om noen kunne tenke seg å kjøre varer og medisiner til grensen.

- Jeg meldte meg. Hjemme har jeg to barn på fem og ti år. Jeg ser for meg hvor vanskelig barna i Ukraina har det nå, og jeg var ikke i tvil om at jeg ville gjøre det jeg kunne for å hjelpe, sier Nicolaisen.

Hans mor er fra Polen, og i 1985 kjørte hans far hjelpesendinger til Polen. Der møttes hans mor og far for første gang. Onsdag denne uken startet Jan Stian på sin første tur med hjelpesending. Da tungt.no snakket med han på telefon hadde han en kort stopp i Tyskland.

- Det er jo litt trist dette oppdraget, og jeg har en klump i magen for det. Men jeg føler at jeg bidrar med noe her, og hjelpen må frem, sier Nicolaisen.

Hengeren ble lastet på SR-terminalen onsdag.

SR Group ble kontaktet av samarbeidspartnerne for denne reisen i Bergen, og de sa ja til å stille med sjåfør, trekker og henger. Trekkeren er en Scania 500 2018-modell, og lasten er 20 tonn med tørrvarer og medisiner. Turen er et samarbeid mellom SR-Transport, Circle K, Colorline, Toro, Kavli og Norgesmøllen. ADRA Norge (Adventistkirkens globale utviklings- og nødhjelpsorganisasjon) og Syvendedags Adventistkirken i Bergen har donert medisinsk utstyr til 150.000 kroner via Norengros.

- Jeg skulle gjerne tatt med mer, men det er jo grenser for hvor mye vi kan laste, sier Nicolaisen.

Reiseruten går fra SR-terminalen i Tananger, via Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Romania. Rundt 300 mil hver vei. Fremme i Siret skal lasten leveres til ADRA Norge, som skal frakte lasten videre inn i Ukraina.

- Dette er den langste turen jeg har kjørt med lastebil. Det skal bli en spesiell opplevelse, og jeg er veldig spent på hva jeg skal se når jeg nærmer meg grensen, sier Nicolaisen.

Han er litt usikker på når han får losset, men tror det blir søndag eller mandag. Det er avhengig av grensepasseringer og at han får ordnet dokumenter i Romania.

- Jeg tro det blir et returlass, men er ikke nå helt sikker på hva det blir, sier Nicolaisen.

I bilen på veien hjem hører han på radio, veimeldinger og musikk. Han har vært i kontakt med andre sjåfører som kjører hjelpesendinger, og fått noen gode tips fra en sjåfør som tidligere har kjørt i Romania.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079