23948sdkhjf

Skal transportbedriftene være medansvarlig for sikring av last på bilene?

- I dag har sjåføren alene ansvaret for å sikre at lastebilen er forsvarlig lastet etter vegtrafikkloven. Nå vil vi gi transportforetakene et medansvar. Dette handler om trafikksikkerhet, men også om å fremme et mer seriøst arbeidsliv i transportsektoren, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

TUNG HØRING: Utspillet fra samferdselsdepartementet er riktignok ingen lov, men et forslag som sendes på høring. 

Og det er Vegvesenet som står for høringen av forslaget om å pålegge transportforetakene et ansvar for å sikre at kjøretøy er lovlig og forsvarlig lastet.

– Med forslaget følger vi opp råd fra Statens havarikommisjon sier samferdselsministeren. - Et slikt medansvar vil også være en del av arbeidet med å fremme et tryggere og mer seriøst arbeidsliv i transportsektoren., og vil heve standarden i næringen.

Forslaget innebærer at transportforetak som har påtatt seg transportoppdraget, skal sørge for at føreren av kjøretøyet kan gjennomføre transporten på en lovlig og forsvarlig måte.

Transportforetaket vil da kunne holdes ansvarlig hvis det ikke er lagt til rette for at fører har kunnet sikre lasten tilstrekkelig. Nærmere krav til transportforetakets veilednings- og dokumentasjonsplikt overfor fører foreslås regulert med endringer i bruksforskriften.

Opphav og kilder: Samfedselsdepartementet

KLIKK for alle artikler i Lastsikring.

Kommenter artikkelen (3)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093