23948sdkhjf

Schibsted kraftsamler i Vestby: Leier 30.000 kvm av Logicenters

Schibsted Trykk, Schibsted Distribusjon og Helthjem Netthandel vil til neste år bli samlokalisert i Vestby Næringspark.

Schibsted Norge har inngått en langsiktig avtale med NREP Logicenters om å leie hele det 30.500 kvm store bygget som er under oppføring i Toveien 21 og som er siste byggetrinn på eiendommen som ble kjøpt av Ferd i 2021. Schibsted forventes å flytte inn mellom mars og juni til neste år.

NREP Logicenters opplyser at bygget vil samlokalisere flere selskaper som er helt eller delvis eid av Schibsted-konsernet. Blant annet flytter Schibsted Trykk sin virksomhet fra Nydalen slik at man får en mer effektiv drift med Helthjem Netthandel og Schibsted Distribusjon.

Voldsom vekst for Helthjem

Distributøren Helthjem er eid av Schibsted og Polaris Media og har hatt en voldsom vekst siden oppstarten med pakker i 2015. På få år har selskapet gått fra 0 til over 13 millioner pakkesendinger i året og er med det Norges største privateide selskap innen distribusjon av netthandelspakker. For under et år siden tok selskapet i bruk en ny hovedterminal i Vestby næringspark på 12.000 kvadratmeter, men ifølge selskapet er ikke dette lenger nok. Nå ser selskapet frem til å få enda mer plass hvor det vil være i stand til å kunne håndtere 40 millioner pakker årlig.

– Den nye storstuen i hjertet av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem Netthandel. – Som en del av flyttingen ser vi også på topp moderne automatisering, for å sikre at vi fortsetter å levere så raskt som vi ønsker. Fra denne terminalen kan vi nå ut til halve Norge - før frokost - dagen etter bestilling av en vare på nettet, legger han til.

Har fortsatt tro på papirprodukter

I tillegg til Helthjem vil det nye bygget også romme Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon som står for trykk og distribusjon av blant annet dagsferske aviser som VG og Aftenposten.

– Schibsted har troen på papirprodukter, og derfor flytter vi virksomheten til dette anlegget. Papiravisen er svært viktig for våre merkevarer, og det kommer den til å fortsette å være i mange år fremover, sier konserndirektør i Schibsted News Media, Siv Juvik Tveitnes.

– Den nye storstuen i hjertet av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier Anders Lunde Angen ( i midten), daglig leder i Helthjem Netthandel. Her sammen med Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted og Yahya Swajet, terminalsjef i Helthjem. Foto: Endre Igland/At Hand

Logicenters opplyser i en pressemelding at eiendommen vil ha en stor grad av tilpasninger for å ivareta leietakernes behov. Bygget vil ha en tydelig miljøprofil, sertifisert BREEAM Very Good. Det arbeides også med å prosjektere et solcelleanlegg på hele taket og store deler av fasaden.

– Vi gleder oss til å flytte inn et fremtidsrettet bygg med en tydelig miljøprofil, midt i hjertet av Norges logistikksenter. Bygget muliggjør fortsatt ekspansjon for Helthjem, som etter siste års eksplosive vekst har tatt 15 prosent av pakkemarkedet. Samtidig får Schibsted Trykk et effektivt anlegg tilpasset fremtidens behov, med langt lavere energiforbruk, sier Harald Jacobsen, konserndirektør i Schibsted Norge,.

– Som en ekstra bonus vil vi kunne utnytte vårt felles distribusjonsnett bedre, og dermed redusere negativ innvirkning på miljøet, sier han.

Knytter til seg vekstselskaper

– Logicenters er svært fornøyde og ydmyke over å kunne utvikle et moderne trykkeri- og logistikkanlegg for Schibsted-konsernet. Helthjem er et av Norges raskest voksende logistikkselskaper og vi er veldig stolte av å få tilliten til Schibsted til å samlokalisere dette med Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon, sier Ruben Krantz Kringstad, Commercial Manager i Logicenters. – Vi er opptatt av å knytte til oss vekstselskaper og har som strategi å være en vekstpartner for våre leietakere, og Schibsted med Helthjem er intet unntak, sier han.

Blant Logicenters eksisterende leietakere i Norge i finnes blant annet Oda.no, Coop, Maske, Malomo 3PL, Barnas Hus, GPA Flowsystem, Movement, NTEX og Prime Cargo.

Opphav og kilder: Helthjem, NREP Logicenters

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078