23948sdkhjf

OPPDATERT: - Det gjorde inntrykk å se kvinner og barn på grensen, sier Jan Stian Nicolaisen

Tobarns-faren og SR Group-sjåføren kjørte 3.078 kilometer for å levere lasten med nødhjelp i byen Siret i Romania.

TORSDAG 17. MARS: - Turen med nødhjelp har gått som planlagt, sier Jan Stian Nicolaisen på tekstmelding fra Romania. Onsdag denne uken fikk han levert lasten sin.

Når tungt.no snakker med Nicolaisen så er han på vei tilbake fra Siret, og har åtte timer igjen før han er på grensen mellom Romania og Ungarn.

- Ved grensen mellom Romania og Ukraina ble det en del venting før jeg fikk losset. Det tok tid med dokumenter, så turen har blitt to dager lengre enn beregnet så langt, sier Nicolaisen.

Varene han leverte til hjelpeorganisasjonen ADRA (Adventistkirkens globale utviklings- og nødhjelpsorganisasjon) i Siret blir transportert videre inn i Ukraina av lokale sjåfører.

- Folk er veldig hyggelige, og jeg har følt meg trygg hele veien. Jeg har stått parkert på store trailerparkeringer med vakt om natten, og kjørt mest mulig på dagtid, sier Nicolaisen.

Turen har likevel gjort inntrykk på sjåføren fra Kåsen i Rogaland. Hjemme i Norge har han to barn på fem og ti år.

- Det gjorde selvfølgelig inntrykk å se kvinner og barn som kom over grensen. De hadde kun med seg det de kunne bære selv. De ble satt på busser som kjørte de bort fra grensen. Det var også lange køer av biler som kom over grensen fra Ukraina, med folk som antagelig ikke vet hvor turen vil ende. De var nok både i sjokk og lettet fordi de nå var i trygghet, sier Nicolaisen.

Han kjører mot grensen til Ungarn, hvor han skal ta med seg et returlass til Norge.

På dette bildet er Jan Stian Nicolaisen 300 meter fra grensen mellom Romania og Ukraina. Foto: Privat

Reiseruten gikk fra SR-terminalen i Tananger, via Danmark, Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Romania. Rundt 300 mil hver vei. Fremme i Siret ble lasten leveret til ADRA, som skal frakte lasten videre inn i Ukraina.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094