23948sdkhjf

Trelast: Salget faller nasjonalt, men sterk økning i eksport

Salget av trebaserte byggevarer som konstruksjonsvirke og trelast falt med 7,6 prosent februar i år sammenlignet med februar i fjor målt i volum. Det viser statistikk fra Treindustrien

TREINDUSTRIEN: Men siden fjoråret var et rekordår med en historisk høy etterspørsel, er det altså fortsatt svært høy etterspørsel etter trebaserte byggevarer både nasjonalt og internasjonalt.

Eksporten av trelast økte med 8,9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig økte eksporten av sagtømmer kraftig og med hele 93,9 prosent ifølge SSB.

Impregnert som produkt har hatt en økning i produksjonen med 5,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

- Markedet er preget av stor usikkerhet. Det er store forstyrrelser i flere verdikjeder som følge av knapphet på råvarer, mangel på transportkapasitet og dramatisk økning i drivstoff- og energikostnader, sier adm. dir. Heidi Finstad i Treindustrien.

Hun peker på bla. bortfall av store volum av tømmer og trelast i verdensmarkedet som følge av situasjonen knyttet til Russland og som følge av barkebilleangrep tidligere i Canada.

- Det pågår mange investeringer i treindustrien for å øke produksjonskapasiteten i Norge, for å kunne kompensere og for å dekke behovet for varer i markedet.

Opphav og kilder: pressemelding treindustrien

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078