23948sdkhjf

Posten: Brevsorteringen i Bodø og Tromsø flyttes til Lørenskog

Siden årtusenskiftet har brevvolumet i Norge falt med 80 prosent. Utviklingen gir ikke lenger grunnlag for egen brevsortering i Bodø og Tromsø.

TUNG SORTERING: Fra 1. april neste år vil brevsorteringen flyttes til Østlandsterminalen på Lørenskog. Tilsvarende omlegginger har vært gjennomført for alle landets brevsorteringsanlegg – og kun Bodø og Tromsø gjenstår.

Omleggingen vil ikke berøre kundene. Dagens servicetilbud opprettholdes.

- Økt digitalisering endrer samfunnet. Posten må tilpasse måten vi jobber på. Nå er det fysiske brevvolumet falt så mye at det er helt naturlig at brevsorteringen for Tromsø og Bodø følger resten av landet, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Nettverk Norge.

Planene er drøftet med de tillitsvalgte. Det har vært lang og god dialog og partene er enige om rammene for å flytte brevproduksjonen.

Postens omstillingsavtale som er avtalt mellom partene ligger til grunn. Her legges det vekt på å bruke tid og finne gode løsninger for ansatte som blir berørt.

Endringene varsles allerede nå for gjennomføring om ett år. Det gir medarbeidere tid til å finne annet arbeid samtidig som noen vil få tilbud om omskolering, for eksempel for å ta utdanning som yrkessjåfør.

- Vi har gode erfaringer med omstillinger i Posten. Ved å planlegge i god tid gir vi bedre forutsetninger for at de ansatte skal kunne skaffe seg nytt arbeid. Vi har tro på å finne løsninger for alle ansatte, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Nettverk Norge.

Det vil være rundt 30 årsverk i Tromsø og 47 årsverk i Bodø som blir berørt.

Kilde: Posten Norge

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079