23948sdkhjf

Merethe fra Bergen: - Jeg holdt det skjult for familie og venner

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg har alltid hatt et ønske om å kjøre lastebil.”

  • Sjåfør: Merethe Mevatne
  • Bosted: Bergen
  • Kjører: For det meste i Bergen og omegn.
  • Bil: Kjører ulike biler, alt etter hva det er behov for.
  • Transporterer: Alt mulig, som forskjellige typer masser med tippsemi eller singel tippbil, eller bigbager, materialer, paller og lignende med kranbil eller åpen tralle.
  • Merethe tok lappen på C og CE i 2021, og har kjørt lastebil i snart et år. Hun kjører for Steinsenteret Åsane Sand og Singel som holder til nord for Bergen sentrum.
  • Instagram: @merethemevatne

"Jeg skal egentlig kjøre kran fast, men blir ofte kastet ut i alt mulig etter behov. Jeg synes egentlig det er kjekt. Da får jeg erfaring med flere ting, jeg får oppleve mye og får prøve meg på det meste. Jeg har kjørt en del Mercedes-Benz Arocs trekkvogn med både åpen tralle og tippsemi på, men også en del MAN TGX kranbil. Jeg kjører stort sett i området rundt Bergen, men jeg har fått oppleve tur med trallebytte på Borlaug, og en tur øst-vest. Så jeg har fått kjenne litt på det å kjøre langt, og det var veldig kjekt og en positiv opplevelse.

Jeg har alltid hatt et ønske om å kjøre lastebil. Jeg er vokst opp med en pappa som alltid har kjørt tungbil, men jeg har liksom aldri turt å satse på det selv. I 2019 ble jeg arbeidsledig, og min daværende samboer ble alvorlig syk. Så kom korona, og på grunn av medisiner og smitte fikk vi ikke sendt vår datter i barnehagen. Så jeg måtte være hjemme med henne i rundt seks måneder.

På denne tiden var jeg i møte med NAV for å komme meg tilbake i jobb, og resultatet etter flere samtaler ble at jeg søkte meg inn på et kurs for å ta lappen på lastebil. Jeg fortalte det ikke til noen, og jeg klarte å holde det skjult helt til jeg var ferdig med oppkjøringen. Først da fikk pappa og alle andre vite om det.

HÆ? Så har du holdt det skjult? Din luring!

Når han fikk se bildet av meg og lastebilen lo han litt og spurte om jeg hadde begynt å ta lappen. Jeg svarte: "Nei, jeg er ferdig". Han sa: "HÆ? Så har du holdt det skjult? Din luring!" Så lo han litt, sa jeg var flink og gratulerte meg med lappen.

Jeg tror det var lurt å ikke fortelle noen at jeg skulle ta lappen, for da slapp jeg unna både mas og spørsmål fra folk rundt. Det at noen skulle mene noe om at jeg tok lappen ønsket jeg ikke. Jeg følte også at jeg senket forventningene til meg selv veldig. Det var jo tross alt ingen som visste noe om hva jeg gjorde, så det ble enklere for meg å fokusere og gjennomføre både kurs, kjøretimer og oppkjøring.

Jeg har aldri angret på dette valget, og jeg har aldri trivdes så godt i jobb før som det jeg gjør nå. Jeg har alltid elsket å kjøre bil, så hvorfor jeg har holdt igjen alle disse årene og ikke bare turt å satse tidligere, forstår jeg ikke. Men det er utrolig deilig å finne noe jeg trives så godt med.

Den første gangen jeg skulle kjøre alene var veldig spesiell. Nesten som da jeg tok B-sertifikatet. Du innser liksom ikke at man faktisk sitter der aleine før man gjør det. Det var rart, spennende og gøy. Jeg kjørte sjefen min hjem med lastebilen, og fikk kjøre alene tilbake til Åsane.

Jeg husker også min første tur øst-vest som helt spesiell. Det var nytt og spennende. Turen gikk fra Åsane til Austevoll hvor jeg lastet fisk. Så kjørte jeg til Thermo-Transit på Berger, midt mellom Oslo sentrum og Gardermoen, for å levere. Jeg lastet stykkgods for Asko på Vestby som jeg tok med tilbake til Arna i Bergen. Det var vinter over fjellet, men jeg var heldig med både vær og føre, og fikk en veldig fin opplevelse.

I hverdagen er det viktig for meg med friheten, selvstendigheten og mestringsfølelsen. Jeg har aldri kjent på det på en slik måte i jobb før. Helt siden jeg begynte for Steinsenteret har jeg ikke sagt nei til noe, og har blitt en slags potet som gjør alt mulig, etter hvilket behov de har. Jeg bestemte meg for dette på forhånd for å få erfaring med flere ting, prøve mye jeg aldri har gjort før, og kjenne på mestringen over at jeg faktisk kan jeg også. Det er stadig nye utfordringer som både er spennende og som gjør meg redd på samme tid. Men mest av alt koser jeg meg veldig.

Gode kolleger er også viktig, og at samholdet der er bra. Jeg liker at vi kan snakke hverandre opp og hjelpe der det trengs.

Jeg trives veldig godt med kjøring i Bergen og omegn. Min datter er fem år gammel og jeg har samvær med henne annenhver uke. Da er det veldig greit å ha en jobb som gir meg lokalkjøring, og mulighet til å både levere og hente i barnehagen. Men jeg må si at jeg synes lengre turer i ny og ne, komme seg bort litt, se andre ting, andre veier, kjøre lengre distanser og oppleve noe annet er veldig kjekt.

På fritiden min går annenhver uke med til å være sammen med min datter. Jeg er glad i naturen og vi gleder oss masse til mer vår og sommer nå. Jeg elsker å bake, så det blir fort mye av det til tider når jeg har tid på kveldene og i helgene.

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109