23948sdkhjf

Cargotec og Konecranes skrinlegger fusjon

Den britiske forbruker- og konkurransemyndigheten Competition and Markets Authority (CMA) blokkerer fusjonen mellom Cargotec og Konecranes.

Selv om EU-kommisjonen og ti andre konkurransemyndigheter ga grønt lys har Cargotec og Konecranes i fellesskap besluttet å kansellere den planlagte fusjonen.

Tidligere i år godkjente EU-kommisjonen fusjonen med de samme betingede grunnlagene som nå er blitt avvist av CMA. Løsningspakken omfattet forpliktelser om å selge virksomheten til Konecranes Lift Trucks og Kalmar Automation Solutions. Selv om den planlagte fusjonen også er blitt godkjent av kinesiske konkurransemyndigheter og ni andre jurisdiksjoner var man også avhengig av ytterligere godkjenninger fra blant annet Justisdepartementet i USA som Cargotec og Konecranes har vært i kontinuerlig dialog med.

Les også (oktober 2020): Cargotec og Konecranes planlegger fusjon 

Fant ingen tilfredsstillende løsning

Cargotec og Konecranes opplyser i likelydende pressemeldinger at styrene i selskapene ikke klarte å finne en tilfredsstillende løsning som både kunne imøtegå bekymringene til CMA og være til beste for aksjonærene i de to selskapene. Som en konsekvens av CMAs negative sluttrapport har styrene i Cargotec og Konecranes derfor konkludert med at det er til beste for både selskapene og deres aksjonærer at fusjonen kanselleres.

Cargotec og Konecranes vil umiddelbart stanse arbeidet med fusjonen og de relaterte prosessene og fortsette å operere hver for seg som fullstendig uavhengige selskaper, heter det i pressemeldingen.

Kilde: Cargotec

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063