23948sdkhjf

Sondre fra Hellesylt: - Jeg knekte koden på rygging med slep den kvelden

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg var uerfaren og stolte på gps-en”

  • Sjåfør: Sondre Støverstein
  • Bosted: Hellesylt
  • Kjører: Mellom Sykkylven og Bergen både E39 og E16
  • Bil: Volvo FH 540 bil og slep
  • Transporterer: Møbler fra Ekornes og andre møbelfabrikker på møre, samt en del utenlandske møbler.
  • Sondre har kjørt lastebil i halvannet år, og jobber i dag for VD Transport.
  • Instagram: @sondre_stoverstein

"Jeg har alltid hatt lyst til å kjøre storbil. Jeg var ofte med faren min på tur da jeg var liten, så jeg har vel mer eller mindre vokst opp med dette. Det var nok helt naturlig at jeg ble yrkessjåfør da sjansen kom.

Jeg har ikke kjørt lastebil så lenge, og jeg husker veldig godt de første turene mine alene. En av turene gikk opp mot Trøndelag med ringmur fra Vartdal Plast på mørekysten. Det var et skikkelig grisevær, men det gikk greit å kjøre så fort jeg fant roen.

Den første turen jeg kjørte sørover mot Bergen via Voss. Jeg var fortsatt uerfaren og kjørte på gps. Det viste seg å være lite smart. Jeg var på vei fra Møbelringen på Voss mot Øystese, da gps-en viste at jeg skulle svinge til høyre ut av sentrum. Lite visste jeg at det på den veien var en undergang på 3,8 meter. Jeg med mine 4,3 meter var det ikke plass til. Så der stod jeg i mørket og snøkav i null-føre. Jeg måtte rygge til den nærmeste avkjørselen og opp til et industriområdet. Jeg knekte hvertfall koden på rygging med slep den kvelden, for å si det slik.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg at jeg har en plan på hva jeg skal gjøre. Jeg vil ha et godt samarbeid med kundene og gjøre alle fornøyde samtidig som deg skal være effektivt.

Ute på veien er veiene på Vestlandet mine favoritter, med smale veier og lave tuneller. Det er også alltid kjekt med en tur til Hardanger.

Når jeg har fri så er det samboer iog mine tre gutter som blir prioritert. Innimellom blir det også tid til dilling og styring med bilen."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109