23948sdkhjf

Roald Madsen AS: Taper 400.000 hver måned

På kontraktene som ikke er indeksregulert er tapet på mellom 300.000 og 400.000 kroner i månenden for Tromsø-regionens største maskinentreprenør.

Både diesel, HVO, adblue og sprengstoff har økt utgjiftene markant hos maskinentreprenør Roald Madsen AS i Tromsø. 

Taper 400.000 i måneden

- De lengste kontraktene er indeksregulert, så der er det ingen problemer, men på de kortere kontraktene er det sjeldent vi klarer å få indeks, her er tapet på ca 300.000- til 400.000 kroner i måneden, forklarer Rune Madsen, daglig leder i Roald Madsen AS.

Men hardest rammet er de på HVO som har vært helt oppe i 37 kroner literen. I tillegg er det et stort problem at prisene på sprengstoff og betong er veldig økende, forklarer Madsen. 

Frykter for bransjen

Anleggsdiesel har økt 50 prosent siden november, dynamitt og sprengstoff har økt 200 prosent og leverandører av stål kan i mange tilfeller ikke engang levere ut priser. Julie Brodtkorb, sjef i MEF, frykter oppsigelser og konkurser i anleggsbransjen etter ekstrem prisstigning. Når prisen på stål stiger slår det direkte inn i alle vei- og anleggsprosjekter der stål er en komponent. Når dieselprisene stiger til rekordhøyt nivå, svekker det lønnsomheten for mange entreprenører. 

 Prisene må ned

- Regjeringen må senke diesel-avgiftene nå! Jeg ser Finansministeren sier til NTB at han skal vurdere det etter hvert. Våre bedrifter blør nå. Regjeringen må komme med tiltak umiddelbart, sier Brodtkorb.

Les også: Julie Brotkorb kom med en sterk anmoding til finansminsteren.

- Diesel, sprengstoff og stål er sentrale materialer for å bygge veier, rydde tomter til boligbygging eller bygge vannforsyning. Få ned prisene på anleggsdiesel og diesel til næringsformål umiddelbart. Norge har råd, vi øker eksportinntektene med seks-gangen grunnet den globale prisstigningen. Det handler om å holde arbeidsfolk i jobb og hjulene i norsk økonomi i gang, sier Julie Brodtkorb.

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109