23948sdkhjf

Verdens største byggerobot

Hybeko, IA-programmet, nLink og MLF har på to år robotisert en bomlift.

Første prototype av «verdens største byggerobot» er utviklet. Nå skal robotselskapet nLink, sammen med IA-programmet for bygg og anlegg, finne de best egnete bruksområdene for roboten. Målet er å effektivisere arbeidsoppgaver og å redusere arbeidsskader i bygg- og anlegg.

– Det er fallskader fra høyder, slitasjeskader og ulykker med maskiner. Håndverkere har ofte krevende arbeidsstillinger, vanskelig tilkomst og til tider tunge, monotone arbeidsoppgaver, forteller Gudmund Engen i AI-programmet.

Engen er en av initiativtakerne og mener det er på høy tid å finne morgendagens løsninger for å øke både effektivitet og sikkerhet på arbeidsplassen. Han får støtte av liftleverandøren Hybeko, som er med i  prosjektet.  

– Dette fokuset går igjen hos våre kunder, de er opptatt av effektivisering og sikkerhet. I Hybeko har vi de fem siste årene satset på å utvikle spesialtilpassede lifter blant annet til fjellsikring og installasjonsarbeid i tunnel, samt eksplosjonssikre lifter bygget etter Atexdirektivet. Vi ønsker fortsatt å ha fokus på å videreutvikle lifter til å utføre mer spesielle arbeidsoppgaver der økt HMS og effektivitet er et krav, og det er det absolutt et marked for, forteller Pål Tveitan, produktutvikler i Hybeko.

Kilde: nLink

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11