23948sdkhjf

Finnes to slike i verden: Begge brukes i Norge

Kruse Smith tar i bruk Bergen Monterings batteridrevne Liebherr LR1160.1 Unplugged.

På prosjekt Pallplassen på Lørenskog, som Kruse Smith bygger for Selvaag Bolig, står nå den nyutviklede batteridrevne mobilkranen fra Liebherr. Det er så langt kun produsert to eksemplarer av den batteridrevne LR1160.1 Unplugged. Begge står i Norge.

- Det er en fantastisk kran, med en enorm løftekapasitet. Og helt uten motorlyd. Den står ikke til bake for noen dieselkran vi har benyttet tidligere. Kranen vi benytter her har løftehøyde på 48 meter, og kan løfte hele fem tonn på tuppen, forteller Per Christian Røde Evensen, Kruse Smiths svært fornøyd anleggsleder.

Liebherr LR 1160.1 unplugged:
Maks løfteevne: 160 tonn
Max høyde: 136 m
Max radius: 84 m
En lading skal være nok til fire timers drift

Kruse Smith har etablert to ladestasjoner på hver 63 amper. Her lader mobilkrana om kvelden. Med fulladet batteri på morgenen er det ingen «ladeangst» på byggeplassen. Så lenge man unngår store forflytninger er det mer en nok batterikapasitet til å håndtere nødvendige løft i løpet av en normal arbeidsdag.

Mobilkranen benyttes i hovedsak til montering av prefabrikerte elementer til de seks boligblokkene som utgjør Pallplassen 1. Norsk Spennbetong bistår Kruse Smith med denne jobben, og kranen kommer fra Bergen Montering.

Opphav og kilder: Kruse Smith

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078