23948sdkhjf

Fiskevannmysteriet: Minister Nygård er lei og vil ha en slutt på avrenningen

- Jeg har nå bedt Statens vegvesen se på tiltak for å hindre avrenning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

TUNGT FISKEFARSE: Her på Tungt har vi etterhvert skrevet nok artikler til en bok om ulovlig avrenning av "fiskevann", dvs. smeltevann fra traller med isavkjølt fisk.

Men det har ikke stoppet å renne av den grunn, viser de dagligre rapportene fra utekontrollen.

Hvorfor ikke før?

Og vi har undret oss over hvorfor ikke kontrollsjef Wigdel har gjort alvor av varsling om å ta kraftigere grep. Nå gjør altså minister Nygård det.

- Statens vegvesen har de siste årene hatt jevnlige møter med sjømatnæringen, Mattilsynet, politiet og Norges Lastebileier-Forbund, hvor dette problemet har vært drøftet og ulike løsninger har vært diskutert, skriver Nygård i dagens pressemelding.

- Kontroller langs veien viser likevel at det ikke har vært noen forbedring. Vi må da vurdere å stramme inn på regelverket, blant annet mer effektive sanksjonsmuligheter, for å hindre slik avrenning

Nå kommer gebyrene...

Mulige sanksjoner kan blant annet være innføring av overtredelsesgebyr som ilegges på stedet, opplyser departementet. Som også mener det kan være lurt å se på hvordan andre land håndterer regler rundt dette.

– Jeg håper dette vil gi et tydelig signal til bransjen om at vi ikke skal ha hverken trafikkfarlig eller potensielt miljøfarlig smeltevann på våre veier, avslutter Nygård.

Opphav og kilder: Pressemelding fra Samferdselsdepartementet

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078