23948sdkhjf

E6-raset: Fortsatt stengt og omkjøring

E6 ved Stavsjøfjelltunnelen er fortsatt stengt etter jordskredet onsdag, og det kan ta noe tid før den blir åpnet.

Nye Veier satte krisestab da det gikk et betydelig jord- og steinras 4.mai og det gikk tvers over E6 i Malvik, nord for Stavsjøtunnelen. 

Det er Acciona som er totalentreprenør på E6-utbyggingen "E6 Ranheim - Værnes" som foregår der raset gikk. Med seg har de Br. Bjerkli som står for mye av masseforflytningen.

Gikk bra med arbeider

- Vi er først og fremst glad for at det går bra med han, som ble tatt av raset i går. Vi er glad for at dette ikke fikk større menneskelige konsekvenser, sier Lars Bjørgård, assisterende utbyggingsdirektør i Nye Veier.

Nye Veier kommer til å følge opp og granske dette for å skaffe mer informasjon om årsaker og sammenhenger

Ryddingen fortsatte utover torsdagen 5.mai og først når området er sikret skal geoteknikere undersøke området på nytt. 

Forblir stengt

Tunnelen forblir trolig stengt ut i helgen. Omkjøringsveg er fylkesveg 950 Hommelvik - Stjørdal, som er midlertidig åpnet for modulvogntog type 1 og 2, og 24 meters vogntog.

– Vi oppfordrer derfor trafikantene allerede nå om å ta høyde for denne situasjonen når de planlegger helgeutfart, spesielt med tanke på rushtiden fredag. Vi oppfordrer de som kan om å ha hjemmekontor, eller om å reise kollektivt. Må du kjøre, tenk trafikksikkerhet, ta det rolig, og beregn ekstra tid, sier prosjektleder Roar Dypvik i Statens vegvesen.

– Statens vegvesen avventer geotekniske vurderinger fra byggherre Nye Veier AS før vi avgjør når vi kan åpne veien. I tillegg må vi vurdere skadeomfanget skredet har gitt på tunnelens tekniske utstyr.

Trafikanter oppfordres til å sjekke 175.no før de skal ut og kjøre. På denne nettsiden finnes det til enhver tid oppdatert trafikkinformasjon.

Opphav og kilder: Nye Veier / Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.124