23948sdkhjf

Svevia: Vant driftskontraktene for Orkland og Namsos verdt 725 millioner

Selskapet Svevia har vunnet driftskontraktene for Orkland og Namsos.

Svevia  har driftskontraktene i Stjørdal og Røros fra tidlgiere, og med de nye kontraktene er Trøndelag fylkeskommune Svevias største og viktigste oppdragsgiver. Verdien på de to siste kontraktene er på 725 millioner kroner.

Kontraktssummer:

  • Orkland: kr 329.740.000 kroner, ekskl. MVA 
  • Namsos: kr 395.716.990 kroner, ekskl. MVA 

Orkland omfatter oppdraget drifts- og vedlikeholdsoppgaver, med funksjonsansvar for noen av oppgavene på fylkesveger og fylkeskommunale gang- og sykkelveger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner. 

584 + 667 kilometer 

Total veglengde på Orkland-kontrakten er cirka 584 km, inklusive gang- og sykkelveger.  I Namsos omfatter oppdraget drift- og vedlikehold av fylkesveger i Trøndelag fylke. Dette omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver med funksjonsansvar for noen av oppgavene. Kontrakten gjelder for fylkesveger og fylkeskommunale gang- og sykkelveger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i Namsos og Flatanger kommune samt deler av Steinkjer, Overhalla og Osen kommuner. 

Total veglengde på Namsos-kontrakten er cirka 667 km, inklusive gang- og sykkelveger. 

Tar over veger fra Møre og Romsdal 

Miljøkrav knyttet til bruk av maskiner og utstyr er skjerpet i forhold til tidligere kontrakter. Hovedaksene i driftskontrakten for Orkland er fylkesvegene 65, 700, 701 og 710. Fylkesvegnettet for har stor geografisk spredning med variasjon i klima- og værforhold.  - I driftskontrakten innlemmes også fylkesveier i Rindal og tidligere Halsa kommune. Tidligere ble disse veiene driftet av Møre og Romsdal fylkeskommune, sier teamleder Trond Einar Elden på seksjon drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune. 

Gjelder til august 2027 

I Namsos-kontrakten er hovedaksene i driftskontrakten fylkesvegene 17, 769, og 766. Det øvrige fylkesvegnettet er for øvrig preget av stor geografisk spredning når det kommer til variasjon i klima- og værforhold. 

Kontraktene gjelder for perioden fra og med 1. september 2022 til og med 31. august 2027 for alle oppgavene som er beskrevet. Partene kan ved enighet om dette forlenge kontrakten til å gjelde også for en periode på ytterligere 12 eller 24 måneder.  

Byggherren har opsjon på å forlenge kontrakten med 12 måneder, fra og med 1. september i det året kontrakten var avtalt å skulle slutte. 

Høyt på ønskelista

- Orkland/Namsos-kontrakten har lenge stått høyt på vår ønskeliste, og at vi nå er tildelt kontrakten med oppstart 1. september kjennes veldig bra, sier daglig leder i Svevia, Lars Reitan.  

- Vi har allerede et godt samarbeid med fylket som kontraktspartner og det er veldig gledelig at vi nå kan utvide samarbeidet ytterligere, sier Reitan. 

Trenger flere medarbeidere 

Han sier de nå står foran en intensiv periode hvor det er mange ting som må på plass, først og fremst kontrahering av underleverandører og rekruttering av nye medarbeidere.  

- Stillingsannonsene er allerede ute, så vi håper interesserte tar kontakt, sier daglig leder i Svevia, Lars Reitan. 

Kilde: Trøndelag fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093