23948sdkhjf

Leman 2021: Snudde minus til historisk høyt pluss

Det danske Leman-konsernet oppnådde et historisk høyt resultat i fjor.

Leman Group omsatte i 2021 for DKK 3,6 milliarder, en økning på hele 60 prosent fra DKK 2,2 milliarder året før. Driftsresultatet i fjor endte på DKK 64 millioner sammenlignet minus 9,3 millioner året før.

Det forbedrede resultatet skyldes dels en generell økning i fraktratene, og dels et betydelig økt aktivitetsnivå, skriver Leman i en pressemelding.

Selskapet legger at fjorårets etablering i Kina med åpning av seks nye kontorer, integreringen av nye IT-løsninger og den sterke posisjonen det har innenfor frakt av medisiner bidro positivt til den totale virksomheten. Resultatforbedringen forklares også med at 2020 var et dårlig år for fordi selskapet ble rammet av et hackerangrep.

Utfordrende år

Bo Lindberg Andersen, adm. direktør i Leman Group, viser til at markedet for internasjonal godstransport vokste i 2021, og at de var godt hjulpet av den økonomiske situasjonen i bransjen.

– 2020 og 2021 har vært noen år hvor vi har blitt forstyrret av alt fra blokaden av Suez-kanalen til konsekvensene av Brexit og selvfølgelig covid, men organisasjonen demonstrerte også i fjor tilstrekkelig smidighet og kreativitet for å holde leverandørkjedene åpne for våre kunder og samfunnene vi betjener, sier Andersen.

Opphav og kilder: Leman

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08