23948sdkhjf

Veidekkes første kvartal: Ekstraordinære finanskostnader og lavsesong ga underskudd

Lavsesong i asfalt og anlegg i tillegg til finanskostnader gjorde at Veidekke gikk på et tap i første kvartal.

Veidekke omsatte for NOK 8,4 milliarder i første kvartal, men resultatet før skatt var NOK -55 millioner, altså et underskudd.

– I et kvartal preget av lavsesong leverer størstedelen av Veidekkes virksomheter gode resultater, men ekstraordinære finanskostnader bidrar til et svakere resultat for konsernet enn i fjor, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i en pressemelding.

Omsetningen i kvartalet utgjorde NOK 8,4 milliarder, mot NOK 8,3 milliarder i første kvartal 2021.

Preget av lavsesong i asfalt pukk grus og anlegg

Resultatet før skatt var NOK -55 millioner, mot NOK 28 millioner i første kvartal 2021.

Fjoråret inkluderte salgsgevinst på NOK 39 millioner. Konsernets resultat i første kvartal var preget av lavsesong i Asfalt, Pukk og grus og deler av anleggsvirksomheten. I de fleste virksomhetsområdene var lønnsomheten på nivå med første kvartal i fjor, om enn noe svakere i den svenske byggvirksomheten.

Ekstraordinære finanskostnader

Ekstraordinære finanskostnader utgjorde samlet NOK 33 millioner, hvorav NOK 13 millioner er knyttet til innløsning av obligasjonslån og NOK 20 millioner er et urealisert kurstap på finansielle plasseringer på grunn av uroligheter i finansmarkedet. Samlet resultatmargin var -0,7 %, mot 0,3 % i første kvartal 2021.

Økende ordre

Ordreinngangen i kvartalet utgjorde NOK 10,4 milliarder, mot NOK 9,8 milliarder i første kvartal 2021. Ved utgangen av første kvartal utgjorde ordrereserven NOK 39,6 milliarder, mot NOK 37,9 milliarder et år tidligere. Om lag to tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene, står det i pressemeldingen.

Kilde: Pressemelding fra Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.047