23948sdkhjf

Vei og Anlegg 2022: Epirocs nye flaggskip

Epiroc hadde tatt med seg den første SmartROC T25R i verden.

Forhåndslansering på messa: Maskinen som ble vist frem har gått flere tusen timer i tester, men nå synes Epiroc den var klar for å vise SmartROC T25 R frem etter flere år med utvikling.

Den nye kompakte boreriggen, utviklet for vertikal- og horisontalboring innen anleggsarbeid, blir nå en del av Epiroc SmartROC-familien og er den første i sitt segment, utstyrt med en rekke verdifulle funksjoner og teknologier.

Bedre i terrenget

Marcus Leü, produktsjef for hytteløse radiostyrte rigger, forteller at den har fått mye bedre terrengegenskaper og lavere tyngdepunkt i tillegg til å være mer velbalansert. Det gjør at man kan manøvrere den raskere, påpeker han.

De tilgjengelige bomalternativene inkluderer en svingradius på enten 45/45 eller 90/90. Dette kan kombineres med et 5,5 eller 6,1 meter bomsystem, noe som gir nye SmartROC T25 R dekningsområder på henholdsvis 28 m² (45/45) og 45 m² (90/90). Disse funksjonene matches med en rotasjonsenhet som gir 360° bomsving, og en bomgeometri som gjør at den kan bore rett ved siden av maskinen.

Man velger mellom kort eller lang mater. Den kan også settes opp med gummilbelter som er bredere og får mindre marktrykk. Den får nå også Smartroc-styresystemet fra de store riggene. Det gir et databasert kontrollsystem og flere digitale muligheter som gps-styring og dokumentasjon.  

Epiroc åpner for bestilling i fjerde kvartal 2023

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063