23948sdkhjf

En skuffe er ikke bare en skuffe

To prototyper med ny ståltype og nytt design ga gode tilbakemeldinger.

Stig Kjetil Haugsvær og Preben Larsen forteller at Gjerstad Products har tatt skuffeproduksjonen et steg videre. De lansererte under Vei og Anlegg en ny skuffe med det nyeste stålet i Hardox familien; Hardox 500 Tuf:

I følge produsenten får dette stålet fram de beste egenskapene fra Hardox 450 og Hardox 500, og nå skal materialkombinasjonen implementeres i alle skuffestørrelser.

Svært godt resultat

– Vi lagde to prototyper for ett og et halvt år siden, og har fått kjempegode tilbakemeldinger, sier Preben Larsen, som har designet skuffen.


Gjerstad Products: Stig Kjetil Haugsvær (t.v.) og Preben Larsen i den nye skuffen. Dette eksemplet er en 1700-liter. Foto: Geir Hasle

Det viser seg at den nye skuffeserien med Hardox 500 Tuf, gir 30-50 prosent bedre slitasjeegenskaper sammenliknet med det tradisjonelle Hardox 450, noe som rett og slett er et svært godt resultat.

En skuffe er ikke bare en skuffe

Larsen opplyser i tillegg at det er gjort noen endringer i skuffetoppen, som gir mindre sveis, bedre avstiving og enklere produksjon.

Haugsvær sier det slik:

– En skuffe er ikke bare en skuffe. Det gjelder å utvikle produkter som gir kunden en bedre opplevelse. Og jo enklere en skuffe trenger inn i massen, desto lavere blir drivstofforbruket. Vi mener Hardox 500 Tuf er den optimale skuffeutgaven i dag.

Gjerstad har utviklet og produsert graveskuffer fra 1960-tallet. Fra vanlig svartstål for noen tiår siden til Hardox fra SSAB i dag, har skuffene blitt bedre, lettere og mer effektive.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047