23948sdkhjf

Driftskontrakt Drammen: Vaktmesterkompaniet forsterker posisjonen

For 415 millioner kroner skal Vaktmesterkompaniet sikre Drammensområdets riks- og europaveger i fem år.

TUNG MESTER: Vaktmesterkompaniet har fått driftskontrakten for riksveier i Drammensområdet fram til høsten 2027.

Vaktmesterkompaniet AS har i flere år driftet vegene i Oslo og omegn for Statens vegvesen, og i fjor vant de en ny femårig driftskontrakt for riksvegene i hovedstadsområdet.

Med den nye kontrakten i Drammenbefester de sin posisjon som driftsentreprenør for landets mest trafikkerte veger. 

I mars ble det klart at Vaktmesterkompaniet hadde det laveste tilbudet i konkurranse med Veidekke, Mesta og Presis Vegdrift.

– Kontrakten omfatter alt fra drift av motorveger og landeveger til bygater, gang- og sykkelveger, rasteplasser, tunneler og bruer. I tillegg stiller vi krav om tiltak mot luftforurensning i Drammen, Asker og Bærum.

Her må entreprenøren gjennomføre systematisk feiing på noe av vegnettet hele året samt gjøre ekstra tiltak når det forventes høye konsentrasjoner av svevestøv,  sa Statens vegvesens divisjonsdirektør for Drift og vedlikehold, Bjørn Laksforsmo, i forbindelse med kontraktsigneringen. 

Totalt omfatter Drammenskontrakten 340 kilometer veg, hvorav 290 kilometer er riksveg og 50 kilometer er gang- og sykkelveg langs riksveg. Trafikkmengden på riksvegene varierer fra 350 til 84 400 biler i døgnet. 

Femårig kontrakt (+ 3)

Drammenskontrakten varer i fem år, fra 1. september 2022 til 31. august 2027, med mulighet for tre år forlengelse. 

Kontraktsområdet omfatter kommunene Asker, Bærum, Drammen, Hole, Kongsberg, Lier, Modum, Ringerike og Øvre Eiker. Riksvegnettet innenfor Hole, Ringerike og Modum vil innlemmes i kontrakten fra 1. september 2023. 

Kilde: Statens vegvesen/Vaktmesterkompaniet

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094