23948sdkhjf

Metacon sikret seg sin største kontrakt noensinne

Stålentreprenøren Metacon skal nemlig levere 2.300 tonn med stål til Ikeas nye sentrallager i Vestby.

Ikke bare er kontrakten den største kontrakten for stålentreprenøren fra Sarpsborg, men trolig også den den største stålentreprisen på fastlandet i Norge i år.

Ifølge Metacon.

– Det er en kjempeavtale for oss. Den er over dobbelt så stor som den nest største avtalen vi har utført tidligere. For oss betyr det mye, både for virksomheten og driften. Men det er også mye prestisje over å bli vist en slik tillit vi har fått nå, sier Tony Øvrevik, daglig leder i Metacon, til Sarpsborg Arbeiderblad (SA).

STORT: Ikeas nye varelager i Vestby blir på hele 45.000 kvadratmeter. Metacon skal levere 2.300 tonn med stål til det nye bygget. ILLUSTRASJON: IKEA

Ikeas nye sentrallager i Vestby skal i all hovedsak huse møbler og utstyr til det svenske selskapets netthandel, og lageret blir på hele 45.000 kvadratmeter. Det er ventet at det skal ta unna to millioner ordrer årlig.

Metacon vil ikke gå ut med hvor stor avtalen er verdt i kroner og øre, men at den er stor er det altså liten tvil om.

Hovedentreprenøren for prosjektet er A-Bygg Entreprenør.

Ifølge SA investerer Ikea mer enn en milliard kroner i det nye lagerbygget.

 25-års erfaring

– Det kan hjelpe oss til nye kontrakter med samme totalentreprenør, som vi allerede har samarbeidet i mange år med. Men den kan også hjelpe oss til å synes bedre på radaren til andre entreprenører, sier Metacon-sjefen til SA.

NOK Å GJØRE: Det blir nok å gjøre for de ansatte ved Metacon de nærmeste månedene. FOTO: METACON

Metacon har jobbet med denne saken i mer enn tre og et halvt år, og arbeidet er nå blitt kronet med en solid kontrakt. Metacon har mer enn 25-års erfaring som stålentreprenør. De 2.300 tonnene med stål er godt over halvparten av Metacons årlige produksjon.

Selskapet har estimert at den samlede produksjons- og byggetiden er på rundt 16 måneder.

Opphav og kilder: Sarpsborg Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094