23948sdkhjf

Vei og Anlegg 2022: Steelwrist lanserte SQ50 og Sinnasnekker'n som ny ambassadør

På Vei og Anlegg fikk Steelwrist-standen besøk av Stefan Stockhaus, administrerende direktør for Steelwrist og Otto Rune Føyn Robsahm, for mange kjent som Sinnasnekker'n, nå skal han bli kjent som Steelwrist-ambassadør.

Verdenspremieren SQ50 utvider produktporteføljen til Steelwrist. Det er snakk om helautomatisk Open-S-løsning med mulighet for høy-fløde tilpasset mellomstore maskiner:

Stefan Stockhaus, administrerende direktør for Steelwrist, Stian Zachariassen i Steelwrist Norge og Otto Rune Føyn Robsahm, for mange kjent som "Sinnasnekker'n", lanserte sammen den første SQ50 i verden.

Otto: Absolutt ikke sinna

Den tidligere sinnasnekkern bruker mer enn bare håndverktøy på småbruket i Lier på 55 mål han og samboeren har eid siden 2013. Der durer han til stadighet rundt egen Wacker Neuson EZ50 2011-modell utstyrt med en Steelwrist X06.

Otto, som absolutt ikke er sinna, som er en energibunt av en handyman, skal nå hjelpe til å skape entusiasme rundt merket og gjøre det synlig. Da kan det jo være handy at han har ca 80.000 følgere på insta og 200.000 på face. Og for de som har fulgt med har han brukt beltegraver fire ganger på tv.

- Jeg måtte overtale samboeren til å få kjøpe beltegraver, på betingelsen at jeg skulle selge den igjen, forklarer han.

Og det skal han, når han kjøper en ny, smiler han lurt. At det ble en 5-tonner var heller ikke tilfeldig. Da kan ikke kompisene hans komme med henger å låne den. Nå er den snart moden for utskifiting. Ikke fordi den har gått mange timer, men fordi han har lyst på 8-tonner, da gjerne med den nye SQ50.

Mer etterspørsel

For fem år siden startet Steelwrist med automatiske oljekoblinger, noe de kan levere opp til 70-tonnere i dag. Men det vokser stadig frem etterspørsel til for nye segment. For halvannet år siden startet utviklingen med som står utstilt her nå. SQ50 er beregnet for maskiner mellom 7 og 13 tonn og fyller et tomrom i tilbudet, ifølge direktøren selv som også understreker at lanseringen er stort for dem.

- Automatiske fester i denne størrelsen som håndterer 120 liter i minuttet, har manglet, nå lanserer vi det for første gang her, forteller Stefan Stockhaus.

Aktuelt for 8-tonnere

Et 50-feste med den oljekapasiteten kan passe fra 7-tonnere og opp til 13-tonnere. Stian Zachariassen, daglig leder i Steelwrist Norge, er spent på mottagelsen siden dette vil være interessant for 8-tonnerne, som er en av de aller mest populære maskinstørrelsene i Norge.

Festet har høyflødesvivel og rotasjonssensor, sistnevnte har også sin debut på nye SQ50, men vil senere komme på de andre festene. Tiltrotatorene X12 og X14 er redesignet med ny over og underdel for å gjøre det mulig å oppgradere fra S50 til SQ50 på et senere tidspunkt, selv om kunden ikke inkluderte SQ i den første bestillingen. Den nye generasjonen av X12 og X14 tiltrotatorer vil begynne å sendes ut fra fabrikk i løpet av tredje kvartal 20.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14