23948sdkhjf

Mitsubishi lanserer nye ståstablere med god løftehøyde

AXiA EX er en ny generasjon støttebenstrucker for stående fører fra Mitsubishi Forklift Trucks med løftekapasitet fra 1,2 til 2 tonn og løftehøyde opp til 7 meter.

Forbedret ergonomi, høyere ytelse og optimalisert sikkerhet, hevder produsenten om sine nye «stå-i» stablere.

Stående innenfor et lukket chassis, og med beskyttelsesgitter over hodet, er truckføreren langt mer beskyttet enn ved betjening av ledestablere eller variantene av disse med en fellbar plattform på utsiden. De kompakte målene gjør ståstablerne godt egnet til bruk på trange områder og ifølge Mitsubishi Forklift Trucks fremstår trucktypen som et rimelig og fleksibelt alternativ til en full smalgangsløsning.

Seks modeller fra 1.250 til 2.000 kilo

AXiA EX tilbys med løftekapasiteter på henholdsvis 1.250, 1.600 og 2.000 kilo, med og uten initialløft. Den minste tilbys med duplexmast med løftehøyde opp til 4,2 meter, mens de to kraftigste også kan leveres med triplexmast med løftehøyde opp til 7 meter. Alle leveres med et 24 volts batteri (fra 375 til 775 Ah) og er utstyrt med en drivmotor på 2,7 kW og en løftemotor på 4 kW.

Ifølge produsenten er førerplassen designet for at truckførerne kan lene seg bakover og dermed få en god og avslappet arbeidsposisjon. Innsteget er bare 23 cm høyt og gjør det enkelt å gå av og på trucken. De har fått nytt justerbart ratt, og betjeningen hevdes å være intuitiv og lett tilgjengelig. Førerplassen skal ha godt med oppbevaringsplass til for eksempel drikkeflasker og mobiltelefon, men noe så enkelt som et USB-uttak er ekstrautstyr.

AXiA EX leveres standard med blant annet «Intelligent Cornering System» og «Enhanced Stability System» (ESS). Blant de mange opsjonene kan nevnes økt kjørehastighet (fra 8 til 10 km/t), li-ionbatteri, løftehøydeindikator, laserposisjoneringsguide, vektindikator, multifunksjonsdisplay (med blant annet pin-kode) og «Ergo Forks Trailing Control» med en ekstra hastighetskontroll som gjør kjøring med gaflene vendt bakover mer ergonomisk.

Opphav og kilder: Mitsubishi Forklift Trucks

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.516