23948sdkhjf

Kundene vil ha slutt på dunking og slåing: Gjerstad og Pon laget nytt feiebrett

Slåing og dunking for å få ut massene av feiebrett er en vanlig støykilde, kunder har ønsket seg et alternativ.

Prosjektet med feiekost/feiebrett har resultert i et par prototyper før man kom frem til dette produksjonsklare feiebrettet, eller oppsamlende feieaggregat som det heter. Det ble vist frem av Pon Equipments asfaltekspert Glenn Thorén, under Vei og Anlegg.

Til Møre Fres

Som "No.1-merket" på siden hinter om er dette det første og skal leveres Møre Fres. Det var utsilt på Bijak Maskin sin nye Cat 272D3 skidsteer. (Bijak kjøpte seg et 2m feiebrett under messen til sin 272D3 som forøvrig også ble kjøpt under messen.)

Slutt på dunking og slåing

Partytrikset til det nye brettet er at det har hydraulisk åpning av lokket, noe som gir mye mindre støy for arbeiderne og omgivelsene. Innmaten er av rustfritt stål som gjør at massene glir lettere ut. Poenget med nyskapningen er at man slipper dunking og slåing for å få ut massene, forklarer Thorén,


Det første eksemplaret av den nye typen feiebrett går til Møre Fres. Foto: Fredrik Saugstad

Kostene er også senterdrevet, det gjør at man skal kunne bytte børster enkelt fra siden med lokket åpent. Alle andre slitedeler er skrudde slik at det er enkelt å bytte selv.

- Feiebrett kan leveres i flere bredder, feks 1,85 til 262D3, 2,00 til 272D3 og 2,5m til 906-908 kompaktlaster, forklarer Glenn Thorén, produktsjef asfalt hos Pon Equipment.

KLIKK for alle artikler i Caterpillar på Tungt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08