23948sdkhjf

Frister med billige grunnundersøkelser

Mo i Rana-bedriften The Coring Company lanserer sin nye software, Sample Control System (SCS). Utvikleren mener bransjen får et kraftig verktøy for å redusere kostnadene med opptil 40 prosent ved grunnundersøkelser.

Firmaets grunnlegger, Frida Vonstad, har doktorgrad i geoteknikk fra University College i London. Hun har brukt sin erfaring fra operativt feltarbeid til å utvikle SCS for det globale markedet. Derfor er det etablert et kontor også i USA.

Forbausende

– Det var forbausende å se hvor mye tid som ble brukt på venting og logistikk, men også alarmerende hvor liten utnyttelse av data det var på tvers av fagområdene, sier Frida Vonstad, adm. direktør i The Coring Company (TCC).

– Jeg så umiddelbart at det måtte finnes en bedre måte å gjøre dette på, og TCC presenterer nå en digital løsning for bransjen som kan redusere både risiko, tid og kostnader for kunder og byggefirmaer.

Bred front

– Utbyggingskostnadene øker og påvirkes av økt rentenivå, økte lønnskostnader, økte drivstoffpriser og økte materialkostnader. SCS gir samtidig gi redusert utslipp. En AI-løsning med enkel tilgang til data og interdisiplinære analyser kan gi kundene våre i entreprenørbransjen et konkurransefortrinn, mener Vonstad.

Hele verdikjeden

SCS er en SaaS løsning som adresserer hele verdikjeden i forbindelse med grunnundersøkelser. Laboratorieordre og -resultater leveres direkte inn i applikasjonen, som indikerer risiko innenfor både geoteknisk, geologisk, geokjemisk og arkeologiske områder basert på færre prøvetakinger.

Dette gir lavere risiko i prosjektene og lavere kostnad ved utbyggingsprosjekter. SCS tilbyr også en rekke rapporteringsmuligheter og en ny måte å visualisere borehullsdata på.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064