23948sdkhjf

Feilet grovt i kontroll på E16 ved Nybakk - mer enn bare tre tonn overvekt

Da et polsk/litauisk vogntog ble stanset på lørdag "var nesten alt feil". Kontrollplassen ligger på grensen mellom Ullensaker og Nes på Romerike.

TUNGT Å BLI KONTROLLERT: Kontrollørene, under ledelse av Bjørn Uno Rogneby, hanket inn både tunge og lette biler fra E16 i helgen.

Vogntoget som utpekte seg denne gang, tilhører vel litt av begge kategoriene - lett på papiret og tungt på vekten.

Fra rapporten kan vi lese at både bilen og hengeren var overlastet. Lovlig totalvekt for vogntoget er 5,5 tonn - men det ble veid til 8,5 tonn.

Bilen var for så vidt godt ombygget til formålet da, med ekstra fjærer og større dieseltank - bortsett fra at dette ikke var godkjent.

Et par tre andre tekniske anmerkninger ble det for fri eksos, en henger nesten uten bremsevirkning - og dårlig lastsikring.

Det skulle dessuten vise seg å være uklare eierforhold både på bilen og hengeren, som manglet gyldige vognkort.

Transportøren manglet dessuten transportløyve - og siden bilen manglet fartsskriver, kunne heller ikke føreren registrere pålagte kjøre og hviletider.

Transporten ble forøvrig definert som ulovlig transport mellom to steder i Norge - såkalt kabotasje.

Kort oppsummert ble føreren ble anmeldt for fire forhold og bilen ble avskiltet. Kontrolleder Rogneby skisserer at bilen enten må repareres - eller berges tilbake til Polen.

Tungt.no har tidligere skrevet om status i den såkalte "Fraktekrigen" - den tåles å leses igjen, om man lurer på hvordan slike overtramp i det hele tatt oppstår.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094