23948sdkhjf

Kantslåtten i gang: Mange uhell med gjerdenetting og stålstreng

Like sikkert som at sesongen for kantslått langs fylkesveger er i gang, er uhell og skader på grunn av fremmedlegemer i gras og kratt.

Det forekommer mange uhell med at gjerdenetting og stålstreng ligger i graset og vikler seg inn i kanstlåttmaskina. Dette er svært farlig for den som sitter i maskina:

- Det hender også at steiner og andre gjenstander blir farlige prosjektiler, som kan skade utstyr og folk, sier Endre Rudolfsenseksjonsleder for drift og vedlikehold i Trøndelag fylkeskommune. 

Gjerder må vedlikeholdes 

Gjerder som står ved vegen må vedlikeholdes. Disse kan ikke stå innenfor fylkesvegens eiendomsgrense, og skal uansett være minst tre meter fra veg. Dette for å ivareta hensynet til trafikksikkerhet og for å få gjort nødvendig vegarbeid. 

Kravet om avstand fra offentlig veg er en av flere restriksjoner til gjerder langs offentlig veg. Dette er regulert i veglova og forskrift om gjerde ved offentlig veg. 

Vegkantene klippes på denne måten: 

Veg med fartsgrense 90 km/t og høyere Krav til klippebredde (målt horisontalt fra vegkant): 8 meter, eventuelt til grensen for vegområdet dersom vegområdet er smalere enn dette. 

Veg med fartsgrense 60-80 km/t Krav til klippebredde (målt horisontalt fra vegkant): 6 meter, eventuelt til grensen for vegområdet dersom vegområdet er smalere enn dette. 

Veg med fartsgrense 50 km/t eller lavere Krav til klippebredde (målt horisontalt fra vegkant): 4 meter, eventuelt til grensen for vegområdet dersom vegområdet er smalere enn dette. 

Gang- og sykkelveg Krav til klippebredde (målt horisontalt fra vegkant): 2 meter, eventuelt til grensen for vegområdet dersom vegområdet er smalere enn dette. 

Farlige forbikjøringer

- Vi klipper for å ivareta trafikksikkerheten gjennom å bedre siktforholdene, samt at vi skal hindre spredning og bekjempe uønskede arter og sikre naturlig biologisk mangfold, sier Rudolfsen. 

Et annet faremoment med kantslåtten er farlige forbikjøringer. 

- Vi oppfordrer alle trafikanter og naboer å vise hensyn og forståelse når maskinførerne kjører langs vegen for å gjøre en viktig jobb til glede for folk og naturmangfoldet, sier Rudolfsen.  

Opphav og kilder: Trøndelag fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.096