23948sdkhjf

Milla fra Moss: - Der ingen skulle tru at en lastebil kommer seg inn

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Vi måtte kjøre kolonne med følgebiler og hele pakka”

  • Sjåfør: Milla Foldvik Karlsen
  • Bosted: Moss
  • Kjører: Østfold og til tider Akershus
  • Bil: Volvo FH 2020-modell
  • Transporterer: Om sommeren går det mest i asfalt, maskinflytting og til tider grus. På vinteren brøyter hun og kjører inn grus som skal brukes til asfalt. 
  • Milla tok lastebillappen høsten og vinteren 2019, og har kjørt siden januar 2020. I dag kjører hun for MK Transport AS, som hun kanskje selv skal overta driften av.
  • Instagram: @mijjemor

"Jeg har alltid hatt stor interesse for bil, så når jeg startet på TIP på videregående ble interessen bare større og større. Det å kjøre lastebil har vært en plan jeg hadde sånn på siden. Jeg begynte først å jobbe på delelager da jeg trivdes veldig godt med å jobbe selvstendig, og for at jeg ikke greier å sitte stille hele dagen. Brått ble jeg veldig dårlig i det ene benet, og jeg slet i en periode med å gå. Da bestemte jeg meg for å "gønne på" med planen min etter at lærlingtiden min på delelageret var over.

Jeg fikk være med som utplassert hos Moss Transportforum AS, og siden den gang har jeg aldri sett meg tilbake.

Etter at jeg tok lappen begynte jeg å kjøre asfalt. Det er noe med den spennende hverdagen, og at jeg aldri vet hva som skjer. Det trives jeg godt med, og jeg gleder meg alltid til å dra på jobb.

Om vinteren kjører jeg brøyt. Det kom nesten på kjøpet da jeg bestemte meg for å begynne med asfalt. Hver sommer ser jeg frem til å komme meg ut å brøyte igjen, da det gir meg en god følelse av å hjelpe andre. Selv om veldig mange ser på oss brøytesjåfører som en plage.

Jeg har ikke kjørt lastebil så lenge, men jeg kan si at man ser mye rart når man kjører asfalt, flytter maskiner og brøyter. Noe av det kuleste jeg har vært med på innen asfalt er inne hos Forsvaret på Rygge Flyplass. Hvertfall den gangen jeg fikk vært med å legge asfalt på selve rullebanen, og vi måtte kjøre kolonne rundt på område med følgebiler og hele pakka. Samtidig var vi så heldige å på nært hold få et lite glimt av noen øvelser med helikoptre. Det er noe som man ikke akkurat ser hver dag når man kjører lastebil.

Som sagt ser man mye rart og møter mye rart ute på veien. Innimellom får jeg tanken «der ingen skulle tru en lastebil kommer seg inn» når forbigående stopper opp for å se på. Og jeg må jo si at det er veldig stas når folk faktisk kommer bort og skryter av deg, spesielt når du er jente. Det bygger jo mye på selvtilliten når folk er så fasinert. Det får hvertfall meg til å smile resten av dagen - om ikke resten av uka.

Jeg husker spesielt en episode i forrige asfaltsesong. Jeg stod helt alene i et boligfelt med bil og maskinhenger, og skulle ha med meg en vals og en asfaltutlegger. Rett før jeg skulle dra kom det en eldre dame bort til meg. Hun hadde stått å sett på meg og sa at hun syntes det var så utrolig kult at en ung jente som meg drev med dette. Det fikk meg jo til å smile fra øre til øre, selv om jeg var godt over normal arbeidstid den dagen og temmelig sliten.

Det som jeg legger vekt på i hverdagen er jo å framstå som positiv uansett oppdrag og levere god service til dem jeg kjører for den dagen. Mest fordi jeg syntes det er viktig å ha det både hyggelig og morsomt på jobb, hvertfall når man ser hverandre så å si hver eneste dag. 

Når jeg ikke kjører lastebil så går tiden min med til musikk, litt spilling og så maler jeg mye for å koble litt av i hverdagen."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Vaske-saken: Vegvesenet tar dommen til etterretning, men endrer ikke dagens praksis eller instruks
Ny bil med gammelt skap: Kaasa Transport med ny Scania R660
PostNord låner 1,2 milliarder til å fornye bilparken
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.125