23948sdkhjf

Posten og Bring med nytt logistikksenter i Tromsø

Det nye logistikksentret til Posten og Bring i Tromsø er Postens største anlegg i Nord-Norge og navet for distribusjon av brev, pakker og gods til Troms, Finnmark og Svalbard.

Logistikksenteret i Tromsø er på cirka 9.000 kvm og kan håndtere godt over 2.000 pakker i timen.

– Samlokaliseringen vi når gjør i Tromsø i et nytt og moderne logistikksenter gir oss en forenklet terminalstruktur i regionen, mer effektiv og miljøvennlig logistikk og et bedre tilbud til våre kunder. Tromsø er et viktig ledd i vår nasjonale infrastruktur og fra regionens nye logistikksenter vil vi tilby fremtidsrettede logistikktjenester til Troms, Finnmark og ikke minst til Svalbard, uttaler Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten.

2. juni var det offisiell åpning av det nye logistikksenteret i Tromsø. Fra venstre: Regiondirektør Thomas Henriksen, konserndirektør Hans-Øyvind Ryen og distriktssjef Jens Ottosen. Foto: Posten

Egen godsbåt til Svalbard

Logistikksenteret på kaia i Breivika er på cirka 9.000 kvm og kan håndtere godt over 2.000 pakker i timen. Rundt 250 ansatte vil være innom terminalen i løpet av en dag.

Terminalen håndterer post som skal med postflyet til Longyearbyen, i tillegg har Posten og Bring en egen båt som går fra Tromsø til Svalbard. Den har 33 avganger årlig og er den eneste godsbåten fra Tromsø i regulær trafikk til Svalbard, opplyser Posten i en pressemelding, der det også heter at miljø og bærekraft har stått fokus i etableringen av det nye anlegget:

  • Ved at alle ruter samlaster alle produkter på en terminal i Tromsø blir det betydelig mindre kjøring og i løpet av et år vil CO2-utslippet reduseres med litt over 90 tonn.
  • Rundt 75 kjøretøy vil ha utgangspunktet sitt fra det nye anlegget på kaia i Breivika hvor det også er lagt til rette for 100 prosent fornybar transport. Det er etablert mange ladepunkter for store og små tjenestekjøretøy, privatbiler og sykler.
  • I Postens fremtidsplaner skal alle kjøretøy gå over på fornybar energi. Bygget er dimensjonert for fremtidens strømforbruk.
  • Det nye logistikksenteret er BREEAM-sertifisert og hele bygget har energiklasse A.
  • I løpet av sommeren starter et testprosjekt med en ny form for solceller på taket hvor målet er å få solceller til å fungere under kraftig vind og store snømengder.

Opphav og kilder: Posten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094