23948sdkhjf

Cramo: Satte nullvisjon for skader i 2017 - nå har de klart det

Cramo feirer ett år uten alvorlig skade, men det har krevd å måtte endre kulturen for alltid.

Cramos nullvisjon startet egentlig i 2017, men først nå kan de feire det første året uten "skader som har ført til fravær".

Statistikken til Cramo i 2017 var nemlig tydelig. 14 skader, hvor 4 av skadene var med fravær. Det som manglet var en sikkerhetskultur hvor ansatte hadde en trygg arbeidshverdag.

- Hos oss kunne kollegaer bli alvorlig skadet. Noe måtte gjøres og vår sikkerhetskultur måtte endres for alltid. Vi måtte sikre at alle våre kollegaer kommer trygt hjem fra jobb, og grepene vi har tatt har gitt resultater, forteller administrerende direktør Thomas Astrup, i en pressemelding.

Cramo måtte gjennomgå alle rammeverk og rutiner for å sikre at de ansatte har gode systemer å forholde seg til. HMS har også kommet på toppen av agendaen.

- Nå starter alle møter i Cramo med HMS, uansett om det er avdelingsmøter, ledermøter eller allmøter. Vi starter alltid med å snakke om hva vi har sett og lært den siste tiden. Dette er også med å ufarliggjøre samtalen om HMS, da er det lettere å si ifra om vi ser noe. I Cramo vet vi at vi sier ifra fordi vi bryr oss, for viktigere enn noe annet er at alle ansatte kommer trygt hjem, sier direktøren.

At ettårs-dagen treffer HMS-uken i Cramo, en uke hvor alle ansatte i Cramo gjennomfører sikkerhetskurs, opplæring og lokale aktiviteter for avdelingene, gir grunn til litt ekstra feiring, og en pressemelding. 

- HMS er ikke noe man blir ferdig med. Vi skal fortsette å redusere skader, sykefravær og sikre at våre ansatte har det bra på jobb, både fysisk og psykisk, avslutter Thomas Astrup.

Opphav og kilder: Cramo

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.158