23948sdkhjf

Hauk Hilde Haslum fikk Glass & Fasades glasspris

Han imponerte juryen med prosjektet «Monastery at Hailuoto» - et tenkt kloster der glass er helt sentralt.

GJENNOMSIKTIG: Fjerdeårsstudent Hauk Hilde Haslum ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo ble tildelt Glass & Fasades Glasspris 2022.

Årets glasspris ble utdelt på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, under AHO WORKS AWARDS. Prisen er etablert av Glass og Fasadeforeningen samt foreningens tidsskrift «Glass & Fasade».

Det var Hauk Hilde Haslum som mottok utmerkelsen, i Det internasjonale glassåret 2022, for fremragende bruk av glass.

- Oppgaven var «bygging i landskap». Vi fikk tildelt en øy der vi skulle tegne et trappist-kloster på en selvvalgt tomt, med utgangspunkt i hvordan omgivelsene kan danne grunnlaget for arkitekturen. Jeg valgte et område med sand på øya Hailuoto, og da var glass et naturlig valg av materiale. Med profillitglass så jeg anledning til å gjøre veldig mye forskjellig, og utforske muligheten med glass dypere, sier prisvinneren.

Prisens formål er å fremme bruk av glass i norsk arkitektur på en fremragende arkitektonisk eller teknisk måte. Glass brukt som kunstnerisk virkemiddel eller hvordan glassets funksjonsegenskaper tilfører bygget eller konstruksjonen vesentlig fordeler, kan ha betydning. Klima, helse og miljø er selvfølgelig naturlig del av kriteriene.

Prisen ble delt ut av Per Henning Graff og Hans Olav Meen Nilssen i Glass og Fasadeforeningen.

Opphav og kilder: Pressemelding

KLIKK for alle artikler i Bygg bedre billigere.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078