23948sdkhjf

Heftig video: Intens lastebilduell i Setesdal

Fire vogntog stilte til start i Nomeland, da den svenske kraftduellen gikk av stabelen 10. juni. Alle lastet til nærmere 50 tonn. Foran dem lå tre kilometer motbakke i 10 prosent stigning.

TUNG DUELL: De ble sluppet av gårde med ett minutts mellomrom. Startskuddet gikk i bunnen av bakken og så var det bare å gi det man hadde til toppen.

Først ut var Torbjørn Haugo i sin Scania 770S, så fulgte en Volvo FH16 750 fra PS Anlegg med Arne Kjetil Aagre bak rattet. Ett minutt etter han startet Asbjørn Mollestad med sin helt nye Volvo FH16 750 med Ecoboost, før Rune Smeland fulgte på med Entreprenør Olav Martin Sørli sin strøkne Scania R730.

Resultatene fulgte startrekkefølgen denne gangen, og det skilte et helt minutt på de to Scaniaene, uten at man skal legge alt for mye eksakt vitenskap i denne tevlingen.

Variasjonene var store. Vekten vogntogene imellom varierte med tre tonn. Noen kjørte automat, noen manuelt. Haugo vant likevel tilsynelatende suverent, med nesten et halvt minutt bak til de to Volvoene.

Kommentarer og unnskyldninger kommer vi behørig tilbake til i august-utgaven av TransportMagasinet.

Vi var nemlig passasjer i en av bilene. Og etter at døgnhvilen var vel gjennomført, var det klart for runde to, med nye dueller på den lokale flystripa, to mot to. Hvem som gikk ut av den runden med hevet hode, kan dere også lese i bladform etter ferien. Nyt den heftige filmen så lenge. Aldri har vi vel tenkt så lite på dieselprisene som gjennom disse to dagene i Setesdal. Men så fikk vi mye moro for pengene også, da.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078