23948sdkhjf

Enklere å returnere varer til Brødrene Dahl

Brødrene Dahl lanserer en portal som skal effektivisere returbehandlingen for kundene. Returer kan initieres direkte fra smarttelefon og PC. Booking av ønsket returdato er blant mulighetene.

Effektivisering er et evig, viktig tema innenfor bygg og anlegg inkludert VVS-bransjen. For å redusere tid til administrasjon har Brødrene Dahl nå utviklet en selvbetjent portal.

Portalen fungerer i vanlige nettlesere på PC, nettbrett og smarttelefoner. På nettbrett og smarttelefon blir det som å bruke en app, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Returene vil nå starte i portalen. Her registrerer kundene ordrenummeret varen er kjøpt på. De kan også tilknytte prosjektkontonummer hos oss eller sine egne, interne prosjektnummer. På denne måten blir det enklere å knytte kreditbeløpet til riktig kostnadspost, sier Tomas Jonsson, inngående produksjonssjef i Brødrene Dahl.

Håndterer flere returer samlet

I portalen blir det også mulig å legge inn ønsket returdato for større byggevarer som Brødrene Dahl må hente med kranbil. På denne måten kan rørleggerne koordinere returdato med dager hvor de uansett skal dit returvarene ligger.

Systemet håndterer flere returer samlet. I stedet for én kreditnota per retur, vil kundene få én samlenota. Det blir litt mindre å administrere og følge opp. Intensjonen er å etablere sporbarhet på returstatus gjennom systemet fra innlevering og frem til kreditnota.

De senere årene har Brødrene Dahl sentralisert returarbeidet til sitt sentrallager på Langhus ved Oslo.

Kan innleveres på servicesentrene

Som før kan returvarer innleveres direkte ved de over 50 servicesentrene rundt om i landet. Noen varer vil forbli ved servicesenteret. Andre blir samlet opp og kjørt til Langhus. Her sørger avdelingsleder Mikkel Andresen hans team for enhetlig returbehandling.

– Når varene blir knyttet til ordrenummer vil kunden også bli kreditert samme pris som de betalte. Det vil mange sette pris på, sier han.

Logistikkdirektør Ingar Bystrøm trekker frem at returer er noe som engasjerer og som Brødrene Dahl jobber fortløpende med videreutvikling av.

– Med returportalen tar vi nok et viktig skritt for å gjøre arbeidet med returer enklere og mer oversiktlig, uttaler han i pressemeldingen.

Opphav og kilder: Brødrene Dahl

KLIKK for alle artikler i Lager og logistikk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Depotdrift i Naustdal: Fikk Norges første JCB 4220 iCON
Varebiler fersket i trønderaksjon fra SVV, politi og skatt
Vassbakk & Stol: Får bygge E39 Hove–Osli til 376 millioner
Logistikk-kjempen Rhenus venter økt vekst i Norge
Kommentert: Det har vært 869 veistegninger grunnet tunge kjøretøy hittil i år - hvems ansvar?
Sandvik: Lanserte ny topphammer-innovasjon
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.098