23948sdkhjf

Tyveriraidene: Anleggsmaskiner ribbet for utstyr til 1,5 millioner på Forus

TUNG KRIMINALITET: Også helgen som gikk var banditter på ferde, denne gang mot anleggsmaskiner utenfor Stavanger 

Lagerveien, Forus, Stavanger kommune: - Det er frastjålet utstyr fra tre maskiner som er parkert like ved Tvedt Senteret på Forus, sier politiets operasjonsleder Viktor Fenne-Jensen til NRK.

Rutene på gravemaskinene skal være knust, og alt av utstyr skal være stjålet, ikke minst GPS'ene.

Tyveriene har etter alt å dømme skjedd i perioden 8-9. juli, og ble oppdaget mandag morgen.

Maskinene tilhører Finnøyfirmaet LHV Tjenester AS, og daglig leder Lars Henrik Vestbø sier til NRK at han tenkte maskinene sto trygt.

Tungt.no har foreløpig ikke lykkes å få kontakt med LHV Tjenester for kommentar.

Disse tyveriene fra lastebiler og maskiner kom i slutten av juni:

Røyken Næringspark, Sætre, Asker kommune: To Scania hos Espen Transport AS ble ribbet for deler natt til onsdag 28. juni.

- Med alt som er stjålet og reparasjoner, havner man fort opp i kostnader på 1,5 millioner kroner, sier Espen Svendsen til Røyken og Hurums Avis.

Foruten et innbrudd for tre år siden, hvor tyver blant annet tok et brøyteskjær og en pallegaffel, har kjøretøyene og utstyret få stå i fred. Onsdag morgen så han at porten var brutt opp og han oppdaget raskt at lastebilene var ribbet for mye utstyr. Tyvene har i følge Røyken og Hurums Avis tatt dører, navigasjon, griller, lamper, lys og mye annet.

Ringdalskogen, Larvik: Fredag kveld ble betonglastebiler ribbet og tømt for diesel. På facebook kan vi lese følgende:

"På kvelden fredag 23. juni etter klokken 22.00 var det to stykker inne på verket og spaner etter kamera. De slår ut disse, fire stykker kommer tilbake rundt midnatt ikledd caps og bøff. De hadde med kanner og tapper diesel, ribber tre scania lastebiler for fronter, dører, stereo og verktøy, og er borte i løpet av ca. en time."

Bileier og sjåfør Joakim Bergan på den ene betongbilen, en 2021-modell Scania 500 tridem, skriver til tungt.no at tyvene har tatt fronten, som grill, lykter, hjørner, samt dører. De har også klippet ledningsnett i ett alvorlig kaos, og stereo og verktøy var også borte.

De to andre bilene ble også tappet for diesel. Dette skjedde natt til lørdag 24. juni. Disse sto på inngjerdet område med kameraovervåking på Ringdalskogen Industriområde i Larvik.

Gravemaskiner raidet

På morgenen mandag 26. juni kunne politiet melde at noen hadde raidet en gravemaskin ved Drammensveien på Ryghkollen i Mjøndalen. Politiet opplyste at det var stjålet GPS-systemer og instrumenter. Totalt skal det være verdier rundt 250.000 kroner som er stjålet.

Morten Alstad-Rygg, prosjektleder i firmaet Lundby og Rygg AS, sier til Drammens Tidende at det er stjålet utstyr fra den ene av de to gravemaskinene på tomta. Selskapet har ikke arbeid på tomta, men har leid et areal for lagerområde.

Torsdag 22. juni ble fikk politiet varsel om et GPS-tyveri ved Kleppestø kai på Askøy. Den stjålne GPS-en tilhører en gravemaskin som stod på et anleggsområde, og skal ha en verdi på om lag 400.000 kroner. 

Mandag 19. juni meldte politiet at det hadde skjedd et grovt tyveri på Meheia i Notodden. Tre gravemaskiner hadde blitt brutt opp og tyvene hadde blant annet fått med seg GPS'er.

Tyveriraidene

Kartet viser de steder hvor tungt.no har registrert at det har vært tyveri fra lastebiler eller anleggsmaskiner.

Tips oss hvis du vet om flere: desken@tungt.no. Kartet oppdateres.

Opphav og kilder: En artikkel fra Tungt.no basert på mange kilder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094