23948sdkhjf

Erna på Nasta-besøk

Vår tidligere Statsminister er opptatt av det grønne skiftet, og søker kunnskap om hva som må til for at anleggsmaskinbransjen i Norge skal kunne bidra til å nå de relativt ambisiøse utslippsmålene nasjonalt og globalt. Nå har hun vært på besøk hos Nasta for å diskutere det grønne skfitet, skriver Nasta i en pressemelding:

De senere årene har Nastas avdeling som driver med spesialproduksjon, med bakgrunn i det grønne skiftet, konsentrert mye av virksomheten rundt utvikling av gravemaskiner på batteri og kabel.

Erna Solberg ønsket å besøke produksjonsavdelingen i Larvik for å få mer informasjon om produktene som finnes i dag, og samtidig lytte til Nasta sine tanker om fremtidens anleggsmaskiner. 

- Det er stas for oss som er ansatt i Nasta at mange års innsats blir belønnet. Utviklingen av utslippsfrie løsninger har vært nybrottsarbeid og svært krevende for de som har prøvet og feilet og til slutt lykkes. Dette bakteppet gjør det ekstra motiverende å bli sett og lyttet til av profilerte personer, bekrefter adm. direktør i Nasta, Tom Johansen.

En av initiativtakerne til Nasta sin satsing på utslippsfrie maskiner, Nils Olav Haukaas, mener at involveringen og interessen fra politikere lokalt og nasjonalt har bidratt til å få fart på hjulet;

-  I dagens besøk kunne Nasta som produsent og leverandør av anleggsmaskiner uttrykke direkte til premissgiver hva som fungerer godt i dag, og hva som fungerer mindre godt. Vi har en felles målsetting om at det må bli enklere for oppdragsgivere og entreprenører å velge utslippsfrie løsninger, samtidig som det er viktig å være klar over de praktiske utfordringene entreprenøren møter ved utføring av oppdrag ute på anleggene.

Nasta sin klima- og kundeløsningsrådgiver Sjur Wethal Helljesen er stadig involvert og engasjert i politiske prosesser rundt det grønne skiftet.

Helljesen og Haukaas satte stor pris på dialogen med Høyretoppen og hennes interesse for veien videre:

- Det er svært viktig å få oppmerksomhet fra politikere i videre arbeid med utslippsfrie løsninger. Det at høytragende politikere velger å hente informasjon og kunnskap fra produsenter og leverandører inngir tillit, og forteller at det arbeidet som gjøres hver dag av bedrifter som Nasta faktisk blir diskutert på toppnivå i Norge», påpekte Helljesen etter besøket.  

Kilde: Nasta

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Bohus på Heia: Her er Norges kuleste møbellager
Tessta G-Trench:Testet el-graver på Toten
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Vaske-saken: Vegvesenet tar dommen til etterretning, men endrer ikke dagens praksis eller instruks
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.11