23948sdkhjf

Volvo er mer enn batteri - her kommer hydrogenbilen

Rekkevidde 1000 km.

TUNGTVANN: Volvo har så langt hatt tydlige ambisjoner om å være nummer 1 på batteri-elektriske lastebiler.

Hydrogen har vært et "hemmelig" neste skritt: - Vi har hatt teknologien i utvikling noen år. Kombinasjonen av batterielektrisk og elektrisk med brenselceller vil gjøre det mulig å eliminere CO2-holdige eksosutslipp fra lastebiler, uansett transportoppdrag, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks i dagrens pressemelding.

 De elektriske lastebilene med brenselcelle vil ha en rekkevidde på inntil 1000 kilometer - og med en påfyllingstid på mindre enn 15 minutter. Totalvekten kan 65 tonn (eller høyere), og to brenselceller har kapasitet til å generere 300 kW elektrisitet.

Men - dette ligger et stykke frem i tid: "Pilotkunder vil begynne å bruke bilene om få år og kommersiell lansering er planlagt mot slutten av tiåret".

Brenselcellene vil bli levert av Cellcentric – et samarbeid mellom Volvo-gruppen og Daimler Truck AG. Cellcentric kommer til å bygge et av Europas største anlegg for serieproduksjon av brenselceller spesielt utviklet for tunge kjøretøy.

Volvo peker på at det er mange fordeler med teknologien, men at det fortsatt er noen utfordringer som må forseres. Bla. "grønt" hydrogen i stor skala, dessuten infrastruktur for tanking av tunge kjøretøy.

Hydrogen kommer i mange farger for tiden. Såkalt "grønt" hydrogen er produsert med fornybare energikilder som vind, vann og solen.

- Vi forventer at tilgangen på grønt hydrogen vil øke betraktelig i de neste årene, siden mange industrier vil være avhengig av å redusere CO2-utslippene. Likevel kan vi ikke vente med å senke CO2-utslippene fra transport, vi er allerede sent ute, påpeker Roger Alm.

- Mitt budskap til alle transportselskaper er å starte overgangen i dag med batterielektrisk, biogass og de andre alternativene som er tilgjengelig. Elektriske lastebiler med brenselceller vil deretter bli et viktig for lengre og tyngre transporter om noen år.

Kilde: Pressemelding fra Volvo

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ljotebø Transport AS: 50 år med Volvo og veivedlikehold
Flisa bru: Kan ha samme feil som Tretten bru
SE VIDEO: 430 tonn gjennom Oslos gater
Vaske-saken: Vegvesenet tar dommen til etterretning, men endrer ikke dagens praksis eller instruks
Ny bil med gammelt skap: Kaasa Transport med ny Scania R660
PostNord låner 1,2 milliarder til å fornye bilparken
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.108