23948sdkhjf

Kjøre- og hviletid: Sjåfør med 265 timer uten ukehvil og svært mange brudd

- Dette er ukas desidert mest alvorlig hendelse, sier Kjell Johansen ved utekontroll midt i Statens vegvesen.

KJØRE- OG HVILETID: Utekontrollen i Statens vegvesen karakterer bruddene til føreren som noe av de alvorligste som er avdekket i Møre og Romsdal.

- Flere av bruddene viser svært liten forståelse for trafikksikkerhet og hvilke følger mangel på hvile kan medføre. I dette tilfellet var det et utenlandsk foretak med utenlandsk fører, sier Johansen.

Sjåføren pådro seg i løpet av kontrollperioden på 28 dager hele 16 anmeldelsesbrudd og 10 gebyrpliktige brudd.

- Det hører med til historien at samme foretak og fører ble stanset i Trøndelag for en måned siden med omtrent samme antall brudd. Foretak og fører hadde tydeligvis ikke tatt lærdom av denne anmeldelsen, sier Johansen.

I kontrollrapporten står det å lese at etter 144 timer skal fører ta en lovpålagt ukehvile. Når denne føreren ble stanset hadde han 265 timer uten at ukehvile var gjennomført. Det vil si 12 stykk 24-timersperioder.

- Fører hadde også i kontrollperioden døgnhviler helt ned i 3 timer og 45 minutter. Han skulle hatt 11 timer hvile, sier Johnsen.

I tillegg viser rapporten at det også var flere dager med alt for lange kjøreperioder, enkelte dager 14 timer kjøring pluss flere timer med annet arbeid.

- Etter et meget godt samarbeid med utekontrollen i Statens vegvesen i Møre og Romsdal, politi og politijurist i Møre og Romsdal, ble alle forholdene i Trøndelag og Møre og Romsdal slått sammen, sier Johnsen.

Statens vegvesen anmeldte fører for de nye forholdene. Politiet tok midlertidig beslag i førerdokumenter og fører ble pålagt å gjennomføre ukehvile. Fører får politijuristens vedtak forkynt når pålagt ukehvile er gjennomført.

Opphav og kilder: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.456