23948sdkhjf

E18 Vestfold: Prioriterer fremkommelighet fremfor anleggsarbeid

Fra fredag 1. juli tar fjellsikringsarbeidet langs E18 i Vestfold en pause, og alle innsnevringer langs E18 vil bli fjernet.

TUNG SOMMERTRAFIKK: Siden i vår har E18 i Nordre Vestfold forbi anleggsområdene vært innsnevret til to felt. Nå åpnes det for sommertrafikken.

– I ferien vet vi det er mange som skal ut å reise, og det er ventet stor trafikk på E18. For å unngå køer og forsinkelser for trafikantene, velger vi å sette dette arbeidet på pause nå i sommerferien, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Sperringer fjernes natt til 1. juli

I løpet av 2022 er det 12 fjellskjæringer i Nordre Vestfold som skal sikres. I disse dager er det fjellskjæringen ved Bolstad i Sande som sikres i sørgående løp.

– I løpet av natt til fredag 1. juli skal alle sperringer fjernes. Dermed kan lokaltrafikken og ikke minst ferie- og helgetrafikken komme frem uten hindringer. Her blir farten satt tilbake til 110 km/t, sier Hansen.

For selve sikringsarbeidet, ville det beste vært å fortsette arbeidet i juli. Årstiden vi nå er inne i er ideell for denne typen arbeid.

Ingen sikkerhetsrisiko for trafikantene

– Vi vet det blir mye trafikk på E18 gjennom Vestfold i sommer. Slik er det hvert år. Det sier seg selv at vi prioriterer fremkommelighet fremfor anleggsarbeid i juli, forteller Tore Jan Hansen.

Han beroliger med at en pause i sikringsarbeidet ikke medfører noen sikkerhetsrisiko for trafikantene.

– Det er ingen akutt risiko med fjellskjæringene. Et avbrekk i sommer vil ikke gå på bekostning av trafikantenes sikkerhet.

Sikringsarbeidet starter opp igjen i uke 31.

Fire felt ved Kopstad

E18 ved Kopstad arbeider Bane NOR med en ny jernbanetunnel. Her har det også vært innsnevringer og nedsatt hastighet. Her er E18 nå åpnet med to felt i begge kjøreretningene, og farten er satt til 90 km/t.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fjellbeistet: Verdens eneste museums-TBM
May Linn fra Ålgård: - Jeg elsker å være på jobb som yrkessjåfør
Richard Fromreide fra Askøy brakk ryggen, ble yrkessjåfør
Energieffektivitet: Knuser 1.000 tonn i timen på 0,05 liter diesel per tonn
E39 Kristiansand – Mandal: 19 kilometer ny motorvei åpnet
Yanmar: Tre elektriske i 2023
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.336