23948sdkhjf

Ny bru åpnet for modulvogntog på riksvei 52

Med ny Skjøiten bru på riksveg 52 i Hemsedal kan hele strekningen mellom Gol og Borlaug åpne for modulvogntog type 1 og 2.

TUNGE MULIGHETER: I går skrev tungt.no om åpningen av den nye Skjøiten bru i Hemsedal. Bruen gir modulvogntog muligheten til å ta veien over Hemsedalsfjellet.

Strekningen er riksveg 52 mellom Gol i Viken fylke og Borlaug i Vestland, og den åpnes nå for modulvogntog type 1 og 2.

Fra før har strekningene Gol–Tuv og Viken grense–Borlaug vært åpne for modulvogntog type 1 og 2, mens den om lag 25 kilometer lange strekningen imellom, Tuv–Viken grense, har vært stengt for de store vogntogene. Årsaken har vært begrensninger på gamle Skjøiten bru.

– Dette er en viktig tilrettelegging for transportører og næringsliv, sier Anne Grethe Hestenes i Statens vegvesen.

Roy N. Wetterstad, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), sier det er viktig for transportnæringen, NLF sine kunder, sikkerheten og miljøet at det er et godt sammenhengende vegnett som er dimensjonert for store kjøretøy.

– Vi ser nå frem til å kunne ta i bruk den aktuelle strekningen og håper myndighetene fortsetter å ha søkelys på å løse utfordringer i vegnettet slik de har gjort i dette tilfellet, sier Wetterstad.

Veglistene blir normalt oppdatert to ganger i året, i mai og november. På grunn av en teknisk feil har Statens vegvesen foretatt en ekstra revisjon av den aktuelle veglista nå i sommer. Det ble dermed mulig å ta denne endringen nå.

Kilde: Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094