23948sdkhjf

Nicolai fra Sannidal: Jeg valgte lastebil og har ikke kikket bakover siden

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Lastebilyrket var veldig attraktivt ”

  • Sjåfør: Nicolai Dalen 
  • Bosted: Sannidal ved Kragerø. 
  • Kjører: Mer eller mindre over alt sør for Trondheim, med noen turer nordover i ny og ne.
  • Bil: Volvo FH540 2017-modell. Venter på en ny Volvo FH500TC.
  • Transporterer: Så og si alt mulig som går på åpen bil. I hovedsak traktorer, landbruksutstyr og materialer til byggebransjen. 
  • Nicolai har kjørt lastebil i fire år, og jobber for NK Wennersten Transport som holder til på Helle i Vestfold og Telemark.
  • Instagram: @ns_dalen

"En tidlig interesse i alt som hadde med bil og kjøring å gjøre, og at jeg ikke helt fant min plass gjennom skoleløpet, gjorde lastebilyrket veldig attraktivt. Jeg fullførte skolegangen, og sikta meg inn på lastebil via førstegangstjenesten. Jeg har ikke kikket bakover siden. 

I forsvaret i 2018 tok jeg klasse C. Jeg kjørte tippbil et par år før jeg utvidet til CE og gikk over til langtransport sommeren 2021.

Noen av de mer spesielle og spennende turene mine må være da jeg frakter de litt større dimensjonene, som dukker opp til tider.

Jeg har gleden av å få være med på transport av noen større badebinger for et lokalt firma hjemme i Kragerø-traktene. Det kan by på noen utfordringer, ikke minst den første gangen jeg skulle kjøre en slik transport.

Jeg må si det ble litt knaking i hjernebarken da jeg etter bare en måned med semikjøring skulle kjøre en seks meter bred last ned mot Kragerø by. Det gikk heldigvis veldig greit for seg med god veiledning fra sjefen i følgebilen, og lignende transporter har gått bra siden. Det er minst like morsomt og morro hver eneste gang.

Ute på veien trives jeg definitivt best i de indre strøk i Agder, Telemark og Vestfold. Helst litt vekk fra hovedveiene og storbyene. Hvis det samtidig er fint vær og riktig musikkutvalg på popanlegget, i tillegg til følelsen av at man har noen kilometer foran seg å rulle, da er det ren godfølelse.

På fritiden går det mye i bil. Jeg har et par gamle Volvo-prosjekter som krever sin skruing og litt kjøring. Også litt data, med litt grafisk og litt musikk inn i det bildet."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11