23948sdkhjf

Kevin fra Hokksund: Minner for livet med en Scania 144 530v8

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Det var en stor dag, og noe jeg hadde gledet meg til lenge”

  • Sjåfør: Kevin Køso
  • Bosted: Hokksund i Øvre Eiker
  • Kjører: I både Norge og Sverige
  • Bil: 2019-modell Volvo FH 540 dual clutch bil og slep
  • Transporterer: For det meste flis og materialer
  • Kevin har kjørt lastebil i fire år, og jobber nå for Odd Grødum Transport.
  • Instagram: @diesel.boy95

"Min far har kjørt lastebil så lenge jeg kan huske. Jeg husker best at han kjørte for William Transport i Arendal og for Hallingfrakt. I dag kjører han tippbil for en lokal entreprenør.

Jeg var ofte med pappa på tur. En sommer droppet jeg fire uker i syden med min mor og søsken for å bli med pappa for å kjøre langtransport. Jeg glemmer aldri den bilen vi kjørte. En hvit Scania 144 530v8, med manuelt gir og skikkelig lyd. Jeg sov i overkøya, den var oppe over frontruten. Den sommeren kjørte vi over hele Norge og Sverige, fra Nord-Norge til langt ned i Sverige. Dette var skikkelig stas, og det ga meg minner for livet.

Min farfar kjørte for Vegvesenet før de ble Mesta. Han har også kjørt for Asko og diverse andre. Da jeg var mindre var jeg med han når han brøytet.

Så jeg visste veldig tidlig hva jeg skulle drive med, og for fire år siden tok jeg lappen på Aam trafikkskule i Ørsta.

Jeg har opplevd utrolig mye på de fire årene jeg har kjørt lastebil, og det er vanskelig å trekke frem en enkelt hendelse som jeg husker spesielt godt.

Den første turen alene var naturligvis spesiell, og følelsen av å kjøre alene var helt fantastisk. Jeg kjørte fra Unicon i Ålesund med betongbil. En ganske ny 2018-modell Volvo FMX 500 med fire aksler. Jeg kjørte fra betongverket i Ålesund til Ørsta for å hjelpe til på avdelingen der. Det var en stor dag, og noe jeg hadde gledet meg til lenge.

Jeg trivdes utrolig godt med betong, men fikk etterhvert et ønske om å banke flere mil. Så da arbeidsgiveren min skulle kutte ned og jeg ble sagt opp, så ville jeg forsøke å komme meg inn i langtransporten. Nå kjører jeg for Odd Grødum Transport og trives godt med det.

Jeg er spesielt fornøyd hvis jeg får kjøre i Østerdalen, Gudbrandsdalen eller på Sørlandet. Det synes jeg er fine steder.

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig å ha gode kolleger, og hjelpe folk som trenger hjelp. Jeg vil også trekke frem at riktig mat er viktig. Når man bor i hytta hele uka så er det å spise riktig faktisk veldig viktig.

På fritiden liker jeg å kjøre motorsykkel, ellers går tiden med til pusling med lastebil og være med barna mine, familie og venner.

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Utbytterikt for Veidekke som økte omsetningen i 2022
Nytt navn: Anlegg Nordvest AS blir til Allgrunn AS
Blakkesrud bru i Eidsvoll er utbedret
Kjempestreik innen transport – tog, fly og havner rammes
Betonmast bygger for Horten Industripark for 840 millioner kroner
Ådalen Truck AS: Stiler mot 1000 solgte Hangcha-trucker i år
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.095