23948sdkhjf

RG Crane: Store kontrakter og store kraner

RG Crane ønsker mer fokus mot skipsverft og offshoreindustri fremover, men har også fullt trykk i bygg- og anleggsbransjen,

Det siste året har kranselskapet i Rental Group Crane blant annet sluttført en rekordstor kontrakt for industriselskapet Aibel, med monteringen av Johan Sverdrup-plattformen i Haugesund. Til dette arbeidet leverte Rental Group Crane en Comansa 1050 tårnkran med et maksimalt løft på 50 tonn. Radien på kranen er 80 meter, med en løftekapasitet på hele 11,2 tonn. Kranen ble montert på en portal på 10×10 meter, altså 100 kvadratmeter. Krokhøyden er 90 meter.

– Det er første gangen vi har vært involvert i et så stort prosjekt. Kranen fra Comansa ble spesialdesignet for prosjektet, og kranen gikk 24 timer i døgnet hver dag i et helt år, det vil si kontinuerlig rundt 4.200 timer, sier salgs- og markedssjef Ståle Døhl til Byggeindustrien, gjengitt på RG sine nettsider.

Til Aibel-prosjektet i Haugesund ble kranelementene fraktet med 32 trailere fra Spania, og 10 containere med betongbalasten kom sjøveien.

– Vi har per i dag også syv store tårnkraner for byggingen av Livsvitenskapsbygget på Gaustad i Oslo, med maksimalt løft på mellom 20 og 25 tonn, og en krokhøyde på 80 meter på den høyeste kranen. Dessuten skal vi i gang med leveranse av fem kraner til byggingen av Construction City ved Helsfyr i Oslo, og her begynner vi leveransene i juni. Den siste kranen skal være ferdig montert i løpet av høsten. Den største kranen vi har i utleieparken vår, en Comansa 650 tonn/meter, er en av kranene som skal brukes på Construction City, sier Espen Jensen.

Stor vekst

Rental Group Crane, tidligere Craneway, har hatt en formidabel vekst i løpet av de syv årene kranselskapet har drevet. For halvannet år siden ble selskapet innlemmet i Rental Group, som eies av HI-Gruppen (Hæhre og Isachsen). Gründer av kranselskapet er Ståle Døhl.

– Vi har nå 72 kraner i utleieparken vår, og har vokst jevnt og trutt siden starten for syv år siden. Den store veksten skyldes blant annet at vi har investert i store tårnkraner, som tidligere ikke fantes i utleiesammenheng. En vesentlig årsak til suksessen er også at Hæhre og Isachsen kom inn på eiersiden. Nå ser vi frem til å komme på plass i nytt bygg med verksted og kontorer i sommer, sier Espen Jensen.

Kilde: RG Crane

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Lastebiler over 16 tonn: Elektrisk boost i novembertallene
Oppdatert med novembertall: Lastebiler over 16 tonn - "alternative" drivstoff
Selges: Svensk selskap kjøper to selskaper fra Gjermundshaug Gruppen
ASKO Transport kjøper elektrisk: - Vi kan få et positivt regnestykke på disse lastebilene
Rv.94: Eneste innfartsvegen til Hammerfest er ute på anbud
RETRO: E6 Korgfjellet, den gang det kun var en vinter igjen til tunnel!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
PlastForum NO

Send til en kollega

0.094