23948sdkhjf

Norsk Scania AS er pengemaskinen i norsk lastebilindustri - 614 mill kr i resultat i 2021

Vi er på vei inn i høysesong for regnskapsresultater - og starter like godt på toppen i våre hjemlige bransjer med lastebilleverandører og transportbedrifter.

TUNGE TALL: 2021-tallene for Norsk Scania AS viser høyeste omsetning noensinne og beste resultat før skatt noensinne.

Tallene ble offentliggjort av Regnskapsregisteret både i går og i forgårs. 

Med et overskudd, altså resultat før skatt, på 614 millioner kroner, bør det dermed være ganske lystig stemning rundt styrebordet på Skøyen - og kanskje til og med vanke en klapp på skulderen til vestlendingen i hjørnekontoret over Elkjøp.

Dagens Scania-sjef, Frode Neteland, tok som kjent over fra Erik Hansen i 2010. Les saken på Tungt fra den gang.

Og Neteland har holdt meget stø kurs siden! Litt malapropos kanskje, men om det nevnte styrebordet: I følge kunngjøringer fra Brønnøysundregisteret i juli, har Norsk Scania i sommer fått ny styreleder i en herr James William Thomas Armstrong.

Norsk Scania er i en slags særstilling i Norge ved at bedriften ikke har delt virksomheten i diverse datterselskaper, men at resultatene fra nesten alt Scania driver med, fra salg (unntaket er finansiering), verksted, ettermarked etc., fremkommer i samlesummene.

Som altså er på 6,1 milliarder kroner i omsetning (opp fra 5,95 milliarder i 2020) og det solide resultatet før skatt på over 614 millioner kroner (opp fra 608 millioner i 2020), som gir en resultatprosent på ganske nøyaktig 10,0.

Skal vi overhodet klare å trekke frem en liten kile i denne velstanden, må det være at resultatprosenten i 2020 faktisk var litt høyere, 10,2.

Opphav og kilder: Brønnøysundregistrene, Proff Forvalt, Tungt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078