23948sdkhjf

E39 i Flekkefjord skal rassikres fra mandag - omkjøring og kolonner

Mandag 15. august kl. 21.00 starter arbeidet med å sikre fjellskjæringer mellom Sira og fylkesgrensa til Rogaland. Arbeidet skjer på natta, med omkjøring og kolonnekjøring.

ARBEID VED VEGEN: Fra førstkommende mandag blir det skiltet omkjøring for trafikantene langs E39 mellom kl. 21 og kl. 06.

Annen hver time blir E39 åpnet for kolonnekjøring gjennom anleggsområdet.

Fra Cirkle K-stasjonen på Sira og vesterover til fylkesgrensa er det fire delstrekninger hvor Statens vegvesen skal utføre sikringstiltak. Det skal monteres rassikringsgjerder på utvalgte punkter, og i tillegg vil det bli utført noe fjellrensk og montering av steinsprangnett.

Arbeidet er planlagt å vare frem til midten av desember i år, går Det fram av en pressemelding.

Omkjøring og kolonnekjøring

Mellom klokka 21.00 og 06.00 blir det bli skiltet omkjøring via fv. 466 og fv. 42 mellom Flikka og Helleland for personbiler, mens for tyngre kjøretøy blir det skiltet omkjøring via fv. 461 og fv. 42 mellom Handeland og Helleland.

– Vi har dessverre ingen gode omkjøringsmuligheter i dette området, og vi er klar over at dette kan gi lang omkjøringsveg for trafikantene. Derfor har vi åpnet opp for kolonnekjøring gjennom arbeidsområdet på bestemte tidspunkt gjennom natta, sier Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Det blir kolonnekjøring kl. 23.00, kl. 01.00, kl. 03.00 og kl. 05.00. Kolonnekjøringen vil starte med trafikken fra Sira.

Beste løsningen

Mellom kl. 06.00 og kl. 21.00 blir det normal trafikkavvikling langs E39.

– Å ha stans i anleggsarbeidet hver annen time går naturlig nok ut over effektiviteten, men vi ser det som den beste løsningen for å redusere ulempene for trafikantene. E39 er en viktig ferdselsåre for mange, forklarer Hansen.

Spesielt vil dette berøre tungtransporten på strekningen. Statens vegvesen har derfor hatt dialog med Norges Lastebileier-Forbund for å finne en god løsning mens arbeidet pågår langs E39.

Norsk Bergsikring AS på jobben

Arbeidet et resultat av en geolograpport om fjellskjæringene. Entreprenøren Norsk Bergsikring AS gjør sikringen, mens trafikkavvikling vil bli utført av Presis Vegdrift. Multiconsult gir bistand i geologvurderinger.

Kilde: Pressemelding fra Statens vegvesen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11