23948sdkhjf

Et skiskytter-ess og en spesiell Hitachi

Bertelsen & Garpestad i Egersund pryder sin nye Hitachi EX2000 med Marte Olsbu Røiseland – og en spesiell dåp.

Skiskytteren Marte Olsbu Røiseland trenger ingen særlig presentasjon. Vi nevner bare at hun har vunnet 11 VM-gull, hvorav to individuelle. Hun vant verdenscupen 2021/22 og tok hele tre OL-gull i Beijing i år.

Nå har skiesset også fått en gigantisk gravemaskin oppkalt etter seg. Entreprenør Bertelsen & Garpestad (BG) har nemlig en sponsoravtale med Røiseland, og ville gjøre noe gøy når den siste investeringen skulle markeres.

Litt i familie

– Samarbeidet med Marte startet i 2020. Jeg og flere i BG har veldig sans for skiskyting, og sponsoravtalen vi har i dag er vi godt fornøyd med, smiler en fornøyd sponsor og daglig leder i firmaet, Øyvind Langemyr.

– Marte kommer, i likhet meg selv, opprinnelig fra Froland. Ja, vi er faktisk i familie et stykke ut i slekta. Da blir en spesielt stolt over det hun har gjort de siste årene. Marte har jobbet hardt for å komme dit hun er i dag. Det samme har BG. Vokst sakte, men sikkert. Og i dag er vi store på hver vår måte, etter mye hardt arbeid.

En morsom ære

Rett før helgen, og rett før den travle konkurransesesongen, tok Marte turen til Stord for en maskindåp i stor skala. Idrettsstjernen lot seg imponere av anleggsmaskinen.

– Dette er utrolig stort, bokstavelig talt», ler hun idet hun betrakter maskinen.

– Når Øyvind fortalte om dette var det bare veldig gøy. En ære rett og slett. Og så stor maskin da gitt, smiler gulljenta etter å ha avduket og signert et megabilde av seg selv på maskinenes venstre side.

Marte tok også de 22 trappene opp til det romslige førerhuset for å kjenne på spakene. Og det levnes null tvil om at dette sponsor-samarbeidet betyr mye for begge parter:

– Jeg er veldig heldig som får oppleve mye mer enn skiskyting. Og det er veldig hyggelig å ha en sponsor som er så engasjert. Det er jo det som er gøy med BG, at de er med og heier, og er involvert. Det er kjempeartig.

EX2000

«Marte» ble altså navnet på den 200 tonns tunge Hitachi EX2000 som ble overlevert på Stord. Maskinen skal påmonteres en La Bounty 9500R saks som skal klippe opp utdaterte oljeplattformer etter oppdrag fra Aker Solutions Stord. Maskinen ble levert til kai i deler før sommeren, og er nå montert sammen av Nasta Spesialproduksjon.

– Før maskinen kan tas i bruk til formålet må bommen fraktes til Larvik, der den forlenges ved Nastas avdeling for spesialproduksjon. Deretter skal den 24 tonn tunge saksa, som er ferdig produsert i midten av september, monteres direkte på bommen.

– Vi forventer at maskinen vil være i drift på senhøsten, bekrefter maskinselger hos Nasta, Bjarne Bøe, som også hadde tatt turen for å bevitne maskindåpen.

Hvorfor Hitachi?

Øyvind Langemyr forteller at flere faktorer spilte inn ved valg av maskinleverandør:

– Det var denne størrelsen vi ønsket, og dessuten var prisen og leveringstiden konkurransedyktig.

– Vi har allerede mange Hitachi maskiner i firmaet og datterselskapene. Hitachi er kjent for driftssikkerhet og lite feil. Her er vi avhengig av at maskinene er i drift kontinuerlig, sier Langemyr, og sikter til arbeidet med Aker Solutions.

– BG har et meget godt forhold til Aker. Samarbeidet vi har hatt i Egersund har vært veldig bra, og det er hyggelig med fornyet tillit her. 

Kilde: Nasta / Bertelsen & Garpestad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.219