23948sdkhjf

Moelven Byggmodul varsler permitteringer for 80

Ledelsen i Moelven Byggmodul AS har i dag informert medarbeiderne om permitteringer på avdelingen på Hjellum.

SVAK LØNNSOMHET: Selskapet setter nå i gang en større omstillingsprosess for å forbedre lønnsomheten i selskapet.

Det fremkommer i en pressemeding i dag.

Det er 80 medarbeidere i fabrikken på Hjellum som har fått beskjed om at de kan få varsel om permittering. Permitteringslengden er ikke avklart, men det tar fort fire til seks måneder før det er realistisk å ha ordrestokk og innsatsvarer til å starte produksjonen igjen, opplyser selskapet.

Samtidig jobber selskapet med en kartlegging for at opp mot 20 av medarbeidere fra Hjellum kan bli overflyttet til fabrikken på Moelv i permitteringstiden.  

– Dette er selvsagt en trist melding, men dessverre har vi en markedssituasjon som gjør at vi på kort sikt ikke har noe annet valg. Det er meget krevende tider for vår del av byggebransjen med en stor nedgang i nye prosjekter, i tillegg til at flere prosjekter er satt på vent, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS.  

Samtidig med permitteringer  iverksettes også en større omstillingsprosess for hele Moelven Byggmodul AS.

Selskapene Moelven Byggmodul i Moelv og Hjellum ble fusjonert til ett selskap fra 2021 av for å styrke konkurransekraften, men til nå har man ikke sett tilstrekkelig effekt av det. Derfor vil det blir det satt i gang en omstillingsprosess for å hente ut flere synergier. 

- Omfanget av dette skal det jobbes med utover høsten. Vi er klar over at dette blir en krevende høst, men skal vi fortsatt ha en solid arbeidsplass å gå til, så krever det at vi gjør disse grepene nå, sier Killi.  

Opphav og kilder: Moelven i pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079