23948sdkhjf

Volvo FH 540 nybil: - Sjåførene våre er fornøyd med Volvo, sier Thoresen Transport AS

Larvik-bedriften Thoresen Transport bytter jevnlig ut sine biler, som stort sett går i langtransport.

TUNG NYBIL: - Volvo FH 540 passer godt til jobben den skal gjøre. Vi bytter ut biler hver fjerde år, sier daglig leder Lars Thoresen.

Nybilen er blant annet utstyrt med I-Shift og I-See kartbasert cruisekontroll, blindsonekamera, ryggekamera og ekstra lys. Sjåfør Thomas Asmyhr (bildet) skal bruke bilen til transport for faste kunder i Norge og Sverige.

Solgt til Freja

Men først et lite tilbakeblikk før vi snakker mer om nybilen. Mange husker nok at Thoresen Transport AS i oktober 2021 ble solgt til Freja Transport & Logistics AS, som er del av det internasjonale konsernet United Shipping & Trading Company (USTC) med hovedsete i Danmark.

Daglig leder Lars Thoresen beholdt 20 prosent av aksjene i Thoresen Transport, og bedriften opprettholdt navnet Thoresen Transport AS. 

Thoresen Transport AS ble etablert i 1982 av brødrene Lars og Knut Thoresen, hvorav Lars Thoresen har vært daglig leder hele tiden. I dag er beliggenheten sentralt ved containerhavna i Larvik, med både nærhet til container og Color Line.

Bedriften har to terminaler, hvorav den ene åpnet ny i fjor. Total kapasitet på rundt 6.000 kvm, samt ca 2.000 kvm uteområde.

- I dag er vi 15 ansatte på kontor og lager, og totalt rundt 45 biler som kjører profilert for oss. Ni av disse bilene er våre egne med våre sjåfører, sier Lars Thoresen.

Foretrekker Volvo

Av de ni bilene er det syv Volvo og to Scania. To Volvo 750, fem Volvo 540 (alle fem er nye nå i august/september), og to Scania R 580 som er to år gamle.

- Vi bytter ut biler hvert fjerde år, sier Thoresen.

- Hvorfor valgte dere å kjøpe Volvo, og en FH 540?

- Den bilen passet inn i nytten vi trenger, med tanke på tralle og bruk. Sjåførene våre er fornøyd med Volvo, og det er flinke personer som vi forholder oss til på Volmax Borgeskogen, sier Thoresen.

I bedriften har alle bilene faste sjåfører.

- Kan du si litt om hva dere gjør av transportoppdrag?

- Vi dekker alt, som bil, fly, sjø, bane – både nasjonalt og internasjonalt. Vi kjører alt fra medisiner til og fra apotek, til 20 meter lengder på åpne uttrekkbare semier. Primært er det semier og liftbiler som vi har mest av, sier Thoresen.

Hovedtyngden er transport i Norge og Sverige, men bedriften har også mye eksport og import samt en egen fortollingsavdeling.

- Hvordan har den økonomiske utviklingen til bedriften vært?

- Den har vært stigende bra hvert år. I 2021 var omsetninger 137 millioner kroner, og i år er budsjettet vårt på 150 millioner kroner, sier Thoresen.

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109