23948sdkhjf

Brokollapsen: Setter opp to erstatningsbroer for de 14 som er stengt

Statens vegvesen opplyser at de jobber med å sette inn midlertidige broer som erstatning for noen av de 14 stengte fagverksbruene der hvor stengningene har størst konsekvenser.

KOMMER SNART: I løpet av ca. en uke skal midlertidige broer erstatte noen av fagverksbruene som er blitt stengt etter brukollapsen på Tretten. 

- Arbeidet med å finne årsaken til at Tretten bro kollapset kan ta tid, og det er usikkert hvor lenge vi må holde de 14 broene stengt, avdelingsdirektør Cato Løkken i Statens vegvesen.

De 14 er stengt for kjøretøy, men åpne for gående og syklende.

– Vi jobber derfor med å få etablert midlertidige broer på de mest trafikkerte vegene og der det er dårligst omkjøringsmuligheter. Det gjelder Tveit bro på E16 i Vang i Valdres og Moumbekken bro på riksveg 22 i Fredrikstad, sier avdelingsdirektør Løkken.

– Vi undersøker også muligheten for Norsenga bro på E16 i Kongsvinger, men på grunn av lengden på broen og jernbanen som går under, er dette mer komplisert.

Forberedelser til montering pågår, og broene er ventet å være på plass i løpet av en ukes tid. Det er Statens vegvesens nasjonale broberedskap som leverer. 

De midlertidige broene vil ha samme bæreevne som permanente, men vil være smalere og dermed få noe redusert framkommelighet. 

Opphav og kilder: Statens vegvesen pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.119